Betonnen schuur

Maak kennis met dé oplossing voor je opslag- en werkruimtebehoeften: een betonnen schuur. Betonschuren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk en zijn hiermee een goede optie om te overwegen als je snel een mooie en kwalitatief goede schuur in je tuin wilt hebben. Bijvoorbeeld voor extra opslag of een nieuwe werkruimte.

Kant en klare betonnen schuur

Met de groeiende behoefte aan opslag staan er in steeds meer tuinen een kleine schuur of tuinhuisje. Veel mensen kiezen voor gemak en zetten een kant en klare betonnen schuur in hun tuin. Deze wordt in onderdelen gemaakt en is binnen een hele korte tijd in elkaar gezet. Het makkelijke aan een betonschuur is dat je er weinig onderhoud aan hebt en duurzaam is. Je hoeft dus niet om de zoveel tijd je hout te lakken wat bij een houten schuur wel moet.


Vaak krijgen mensen een slecht beeld bij een betonschuur. Er wordt veel gedacht dat het maar ‘lelijk’ is en daarom kiest men snel voor een hout schuurtje. Maar niets is minder waard, tegenwoordig zijn er vele opties om je betonnen schuur mooier te maken dan enkel een blok beton.

Alt: betonnen schuur

Lessenaars dak

Een goede optie om je schuur er leuk uit te laten zien is om gebruik te maken van een lessenaars dak. Een lessenaars dak laat je tuinhuis of schuur lijken op een groot huis. Door in plaats van een plat dak één dakvlak of dakschild schuin op het dak neer te zetten geeft dat net een extra dimensie. Het is naast het platte dak de eenvoudigste afdichting van een gebouw en het ziet er ook nog eens goed uit.

Prefab stenen schuur

Een prefab stenen schuur is hetzelfde als een prefab betonnen schuur, maar dan met stenen aan de buitenkant. Deze stenen zijn anders dan de normale stenen die gebruikt worden in een gebouw. De binnenkant van de schuur wordt gemaakt van beton en daarna worden de stenen tegen de buitenkant aangezet waardoor het net lijkt of de schuur enkel bestaat uit stenen. Hiermee is de schuur binnen no-time opgebouwd en ziet het er ook nog eens ontzettend leuk uit.

Alt: prefab stenen schuur

Schuur bouwen op betonplaat

Een goede fundering is natuurlijk erg belangrijk als je een schuur of tuinhuis bouwt.  Een betonplaat wordt gestort die dient als de fundering van de schuur. Deze betonplaat kan dienen als basis voor je schuurvloer. Je kunt er bijvoorbeeld tegels of klinkers op aanbrengen en er zijn zelfs gevallen waarbij de fundering als vloer wordt gebruikt.

De voordelen van een betonnen schuur ten opzichte van houten schuren

Duurzaamheid en levensduur

Betonnen schuren zijn sterk en bestand tegen slijtage waardoor ze langer meegaan dan houten schuren. Daarnaast is beton beter bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals zware regen, sneeuw of harde wind. Ten opzichte van hout zal beton niet gaan rotten, vervormen of uitzetten. Houten schuren daarentegen kunnen na verloop van tijd worden aangetast door vocht, schimmels en/of insecten.

Weinig onderhoud

Een belangrijk voordeel van betonnen schuren is het lage onderhoud. Betonnen schuren vereisen weinig tot geen onderhoud, terwijl houten schuren regelmatig moeten worden gecontroleerd op bijvoorbeeld schimmel en houtrot. Bovendien moet hout worden geverfd en gelakt om het te beschermen tegen o.a. de zon en verkleuring.

Veiligheid en brandwerendheid

Betonnen schuren zijn een stuk brandveiliger in vergelijking met houten schuren. Beton is een niet-brandbaar materiaal, wat betekent dat het geen vuur zal verspreiden. Houten schuren zijn daarentegen brandgevaarlijker en kunnen snel opgaan in vlammen bij een brand.

Makkelijk aan te passen

Betonnen schuren kunnen makkelijker worden aangepast en uitgebreid dan houten schuren. Beton kan worden gegoten en gevormd in bijna elke vorm, waardoor het eenvoudig is om uw schuur aan te passen. Bovendien kunnen betonnen schuren eenvoudig worden uitgebreid als je opslag- of werkruimtebehoeften in de toekomst veranderen.

Energie-efficiënt

Betonnen schuren hebben zelf al goede isolerende eigenschappen en kunnen makkelijk worden aangepast voor nog betere isolerende prestaties. Dit betekent dat betonnen schuren beter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, waardoor ze ideaal zijn voor het opslaan van materialen die niet goed bestand zijn tegen hitte of kou.

Houten schuren hebben over het algemeen minder isolerende eigenschappen en kunnen meer energie verbruiken.

Alt: houten schuren

Betonnen schuur prijs

De prijs van een betonnen schuur kan erg verschillen door diverse factoren die hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de locatie en materialen. Door diverse offertes op te vragen krijgt u een beter beeld van de prijzen.

Conclusie

Een kant-en-klare betonnen schuur is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een duurzame en veelzijdige berging of werkruimte die weinig onderhoud nodig hebben. Betonnen schuren bieden tal van voordelen en zijn een goede aanvulling op uw woning.