FAQ

Vraag: het wil maar niet lukken met de inrichting van mijn nieuw appartement omdat het wel niet eenvoudig is om een keuze te kunnen maken tussen alle prachtige interieurmodellen die er aangeboden worden. Wat kan ik toch doen om snel de knoop door te kunnen hakken?

Antwoord: begin met een plattegrond van het appartement waardoor je niet de fout begaat aankopen te doen die weinig ruimte zullen overlaten of die praktisch gezien beter niet waren aangeschaft. De keuzemogelijkheden zijn inderdaad heel ruim, maar dien je daarbij naast de beschikbare ruimte en het budget ook te kijken naar de praktische zijde van een mogelijke aankoop. Het heeft weinig nut een prijzige rustbank aan te schaffen als die in een hoekje geplaatst zal worden en daarna nauwelijks gebruikt zal worden. Neem het besluit dus niet op basis van het “moment” maar leg eens alle feiten naast elkaar.

Vraag: hoe zit het met de uitvoering van werkzaamheden rond het huis die ik allemaal zelf wil verrichten? Het is namelijk zo dat er nogal wat te doen valt zowel in als ook rond het huis en ben ik van plan dat alles zelf aan te pakken.

Antwoord: uit jouw vraag is het duidelijk af te leiden dat je dat nooit eerder gedaan hebt, maar er toch heel enthousiast over bent om zelf als klusjesman te functioneren. Dat is alles wel heel fijn en is het zeker ook een manier om ook naar jouw eigen inzichten de nodige aanpassingen te verrichten. Echter dien je ook eerlijk te zijn tegenover jezelf als bepaalde werkzaamheden het liefst uitbesteed kunnen worden.

Vraag: het is mij opgevallen dat de elektriciteitsrekening fors omhoog gegaan is nadat ik voor de verwarming overschakelde van een gasgestookte kachel naar een elektrische die, naar men zij, veel efficiënter warmte zou produceren. Ik heb wel rekening gehouden met een wat hogere rekening, maar nu merk ik toch dat het verschil behoorlijk te noemen is. Hoe kan ik de rekening enigszins omlaag brengen?

Antwoord: het is allemaal een afweging die gemaakt diende te worden voordat je tot de aanschaf overging. Hou er wel rekening mee dat er wel een besparing te bemerken zal zijn op de gasrekening en dien je dan wel het verschil met de elektriciteitsrekening af te trekken. Elektrische kachels zijn prima te combineren met een slimme thermostaat en zullen de besparingen die eruit zullen voortvloeien zeker wel te bemerken zijn. Kijk ook naar de mogelijkheden die er zijn om voor wat extra isolatie te zorgen.

Vraag: het inrichten van een woning kost nogal wat, maar ben ik tegelijk ook wel iemand die graag over een bij de tijds interieur wil beschikken zonder daar (opnieuw) al te veel aan uit te geven. Wat kan ik het best doen om ervoor te zorgen dat ik met een minimale uitgave toch steeds weer over een apart uitziend interieur kan beschikken?

Antwoord: het zal niet eenvoudig zijn om veranderingen aan te brengen zonder daar al te veel voor hoeven uit te geven. Toch kan het wel als je het wat slim aanpakt en natuurlijk ook genoegen neemt met wat minder. Zo zal een prijzige designerlamp dus niet op het verlanglijstje voor moeten komen en zal je echt wel op zoek moeten gaan naar koopjes. Het zal wel aardig moeten lukken naarmate je er wat meer tijd aan zal besteden en je ook de verschillende mogelijkheden zal zien.