Werk je steeds vaker vanuit huis of ben je van plan om dit te gaan doen? Dan is een fijne werkplek essentieel om productief te kunnen werken. Een fijne plek vinden in huis is echter niet al te gemakkelijk. Misschien is er onvoldoende ruimte of merk je dat je al snel anderen in huis tot last bent of juist door hen gestoord wordt tijdens het werken. Genoeg reden dus om verder te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kantoor in eigen tuin? 

Het is niet voor niets dat de producten van tuyn-kamer.nl tegenwoordig zo populair zijn. Zij bieden je de mogelijkheid om een prachtig kantoor in eigen tuin te realiseren. Eentje die van alle gemakken is voorzien en waar werken een feestje wordt. 

Nog altijd niet overtuigd of vraag je je af waarom een tuinkantoor voor veel mensen de voorkeur heeft boven een werkplek in huis? Lees dan snel verder en ontdek drie verschillende redenen om voor een kantoor in eigen tuin te kiezen. 

  1. Hogere productiviteit 

Het grootste voordeel van een luxe kantoor in je tuin is dat dit absoluut wonderen kan doen voor je productiviteit. Niet alleen vanwege het fantastische uitzicht op jouw heerlijke tuin, maar ook doordat het een zeer rustgevende omgeving is. In huis heb je toch al snel last van geluiden van buitenaf en huisgenoten. Zelfs als zij heel stil proberen te zijn, zul je hier toch wel iets van meekrijgen. Als je je eigen plekje buitenshuis hebt, zal je hooguit eens een vliegtuig horen overvliegen. Verder geniet je van een heerlijke oase van rust. 

Die rust maakt dat je je beter kunt concentreren en daardoor ook sneller je werk af kunt ronden. Dit is al helemaal fijn als je nog jonge kinderen hebt. Zij snappen vaak nog niet dat papa of mama thuis aan het werk is, waardoor er al snel veel geluiden te horen zijn. Met een tuinkantoor beschik je over een eigen plekje om je terug te trekken. Gewoon om geconcentreerd te kunnen werken, maar ook om bijvoorbeeld belangrijke (video)gesprekken te voeren. 

  1. Betaalbaar 


Is er geen plek in huis om ongestoord te kunnen werken en overweeg je daarom een kantoorruimte te huren? Wees je er dan van bewust dat dit flink wat kosten met zich meebrengt. Als je net begint als zelfstandig ondernemer, dan zijn dit kosten die je eigenlijk niet wilt maken. Een tuinhuisje is in veel gevallen betaalbaarder. Misschien denk je dat de aanschafprijs wat aan de hoge kant is, maar op de lange termijn verdien je dit vanzelf terug. Denk alleen maar eens aan het geld dat je bespaart doordat je geen extra huur hoeft te betalen en geen reiskosten meer maakt. 

  1. Goed voor de mentale gezondheid 


Probeer ook een plekje rondom het tuinkantoor te creëren waar je heerlijk kunt ontspannen in de vrije natuur. Zo zorg je er onbewust voor dat je meer tijd buitenshuis doorbrengt en ook nog meer van deze stille en rustgevende plek geniet. Op de lange termijn levert dit ongelooflijk veel voordelen op voor de mentale gezondheid.