Ben je bezig om een thuiskantoor in te richten, maar ontbreekt het je nog aan een goede bureaustoel? Onderschat dan zeker het belang van een goede bureaustoel niet! Je brengt er tenslotte dagelijks vele uren op door als je een zittend beroep hebt. Hieronder enkele aanschaftips voor de juiste bureaustoel voor je thuiskantoor.

Dagelijkse duur van gebruik

Breng jij dagelijks vele uren zittend door op je bureaustoel? Kies dan voor een duurdere, stevige en ergonomische bureaustoel. Je zult zien dat je daar jaren mee zult doen en er echt profijt van zult hebben. Bij een ergonomische bureaustoel kun je de stoel op vele punten verstellen en zodoende perfect aanpassen op jouw lichaamsvormen en houding. zo weet je zeker dat jouw lichaam tijdens de vele werkuren optimaal wordt ondersteund. Dit maakt de kans op het ontwikkelen van lichamelijke ongemakken kleiner. Je wilt tenslotte geen arm, rug of nekklachten ontwikkelen doordat je hebt bezuinigd op de aankoop van een ergonomische bureaustoel. Vind je de prijs te gortig? Vraag dan of je werkgever bij wilt dragen in de kosten als je een bureaustoel voor je thuiswerkplek gaat uitkiezen. De meeste werkgevers zullen hier zeker niet negatief tegenover staan en bereid zijn om de bureaustoel voor je aan te schaffen of een bijdrage te leveren. In een bureaustoelenwinkel kun je vele soorten bureaustoelen testen en kijken wat je fijn vindt voor je overgaat tot de aanschaf van een ergonomische bureaustoel.

De juiste bureaustoel voor jouw werk 

Wat voor werk voer je dagelijks uit? Bevind je je dagelijks vele uren zittend achter je computer of ben je tijdens werkdagen ook weleens bezig met andere bezigheden? Dan is het wellicht een goede optie om te kiezen voor een zit-sta bureau. Deze bureaus kun je zo instellen dat deze omhoog kunnen, zodat je je houding tijdens de werkdag kunt afwisselen. Vervolgens kun je daarna uiteraard het bureau weer laten zakken en op je bureaustoel plaatsnemen om zittend je werk voort te zetten.

Kies een bureaustoel die past bij jouw lichaam

Ben jij klein gebouwd? Dan is het van belang om te letten op de verstelbaarheid van de zithoogte. Zorg ervoor dat je knieƫn tijdens het zitten altijd negentig graden gebogen zijn met de voeten plat op de grond. Ben jij wat langer en/of steviger gebouwd? Kies dan voor een bureaustoel met een stalen frame en een zitting die gemaakt is van dik en ademend materiaal. Zo weet je zeker dat je lichaam de perfecte ondersteuning kan krijgen die het nodig heeft.