Je gaat beginnen aan een grootscheepse verbouwing en dus eerst de boel slopen. Je weet nog niet precies hoe je al het bouwafval af gaat voeren en je bent aan het bekijken wat hiervoor de meest handige optie is. Ga je met een busje of aanhangwagen een aantal keren per week heen- en weer rijden naar de plaatselijke stort of huur je een bouwcontainer? Hieronder meer informatie waarom een bouwcontainer van pas komt tijdens het verbouwen van je huis.

Tip: ga je verbouwen in omgeving Amsterdam? Huur dan een puincontainer in Amsterdam zodat je het bouwafval gemakkelijk kunt afvoeren. 

Meer ruimte

Door een bouwcontainer voor de deur te zetten, kun je bouwafval direct naar buiten gooien in plaats van het afval in huis te verzamelen, waardoor je geen ruimte meer hebt om te werken. Het is dus ideaal om een bouwcontainer voor de deur te zetten, eventueel met een stortkoker, als je op een verdieping bezig bent. Dan kan het bouwafval zo via de stortkoker in de container gestort worden en heb je meer ruimte om de rest van de kamer te gaan slopen.

Juiste formaat container

Kijk even welke formaten containers er verkrijgbaar zijn en hoeveel afval je denkt te hebben. Ongemerkt komt er vaak veel meer afval tijdens een verbouwing uit een kamer of woning dan vooraf gedacht. Koop dus vooral geen mini container als je meerdere ruimtes gaat slopen, om te voorkomen dat je container te snel vol zit en je met de rest van het bouwafval in je huis zit en je de rest alsnog met een busje of aanhangwagen moet gaan afvoeren naar de stort. Bij Paridon Containers zijn diverse containerformaten beschikbaar voor elke verbouwing. 

Meeste afval kan erin

Het voordeel van een bouwcontainer is dat het meeste sloopafval erin mag. Zowel puin, hout als kunststof mogen in een bouwcontainer gegooid worden. Je kunt dus ook nog eens de rest van de ‘oude meuk’ op zolder opruimen als je dat wilt. Heb je er ook bouwafval tussen zitten waarvan je vermoed dat er asbest in zit? Dit dien je dit voorzichtig en apart af te voeren. Ook voor het afvoeren van gasbeton moet je een aparte, kleine container hebben.