Een goede bureaustoel is tegenwoordig van essentieel belang. Dat komt omdat we in deze huidige tijd veel meer op de stoel doorbrengen dan bijvoorbeeld in bed. Heb je geen goede bureaustoel dan kan dat zorgen voor rugklachten en chronische pijntjes. Wil je dit voorkomen dan is het van belang om te kiezen voor een comfortabele bureaustoel. Zo’n bureaustoel geeft ondersteuning aan je rug en kan in meerdere richtingen op bewegen. Valt een comfort te combineren met een design bureaustoel? Je leest het in onderstaande artikel.

Gaat comfort en design samen?

Een design bureaustoel heeft een aardig prijskaartje, maar biedt het ook genoeg comfort? Want vaak gaat esthetiek en functionaliteit niet goed samen. Je zult vast ervan uitgaan dat comfort en design niet hand in hand gaan. Maar dat is helemaal niet waar, want er zijn genoeg bureaustoelen te vinden die zowel comfort als design hebben. Zo kun je denken aan de design bureaustoel van Obi of de Mesh design bureaustoel. Allebei het bewijs dat comfort en design wel degelijk samengaan.

Bepaal hoe lang je per dag in je bureaustoel gaat zitten

Spendeer je minder dan 3 uur in een bureaustoel dan kan je kiezen uit een meer basic bureaustoel met meer variatie uit esthetiek. Tips zijn de Glavo bureaustoel en Anna bureaustoel. Breng je daarentegen een stuk meer tijd door in je bureaustoel dan moet je een stuk meer kieskeuriger zijn. Denk dan een een design bureaustoel van Paul of de Luke design bureaustoel. Allebei goede opties om een hele dag door te brengen zonder rugklachten.

Wat is het werk dat je precies doet?

Naast dat het belangrijk is om te bepalen hoe lang je per dag in je bureaustoel gaat zitten is het ook belangrijk wat voor werk je doet. Ben je een architect of tekenaar maak dan de keuze uit een design bureaustoel met glijpoten. Deze zijn een stuk stabieler. Heb je werk dat veel bewegingsvrijheid vereist kies dan voor een design bureaustoel met zwenkwielen.

Zoek een design bureaustoel die past bij jouw lichaam

Tot slot is voor een design bureaustoel belangrijk te bepalen wat voor lichaamstype je hebt. Ben je extreem lang of juist klein dan is een design bureaustoel dat in hoogte verstelbaar is aan te raden. Dit maakt dat je je bureaustoel onder alle omstandigheden kunt verstellen. Overigens kan je heel eenvoudig zonder problemen een design bureaustoel online bestellen. De kenmerken worden namelijk altijd weergegeven zodat je weet wat voor design bureaustoel je in huis haalt.

Bron foto door Sidekix Media on Unsplash