Misschien lijkt het overbodig om zo nu en dan eens een dakinspecteur te bellen om eens naar uw dak

Misschien lijkt het overbodig om zo nu en dan eens een dakinspecteur te bellen om eens naar uw dak te kijken. Als er iets mee is merkt u dat vast wel vanzelf toch? Toch kan het goed zijn om regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren. Op deze manier kan een lek worden gevonden voordat deze schade gaat aanrichten. Als u dit laat gebeuren kan dat namelijk grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het hout in de constructie van uw dak. Door een onafhankelijke dakinspectie kan u eventuele schade op tijd ontdekken en deze oplossen voordat het te laat is. Hoe eerder uw de schade oplost, hoe minder het zal kosten.

Bij zo’n dakinspectie wordt er naar een aantal zaken gekeken. Het gaat hierbij onder andere om de dakpannen, of deze nog goed liggen. Soms kunnen deze in een herfststorm van het dak waaien, of verplaatsen, waardoor de pannen het dak niet meer waterdicht maken. Maar ook met een plat dak is het belangrijk om een kijkje te nemen. Soms sluiten de platen van de dakbedekking niet meer goed aan op elkaar, waardoor er water op het dak kan blijven staan. Op ten duur kan dit voor schade zorgen, doordat het water door de naadjes heen kan sijpelen en het hout van het dak kan gaan aantasten.

Ook de dakgoten zijn erg belangrijk. Het is niet alleen belangrijk dat een dak het water opvangt, maar ook dat deze het water ook weer afvoert. Door vallende bladeren wil het nog wel eens gebeuren dat een dakgoot verstopt komt te zitten. Door hier af en toe eens naar te kijken kan hier tijdig wat aan gedaan worden. De dakgoot kan weer leeg gehaald worden, waardoor het water dat blijft staan geen schade kan aanrichten, maar gewoon weer netjes met de afvoer naar beneden zal stromen.