Het is leuk om je huis eens in de zoveel tijd te voorzien van een fris likje verf. Je kunt jouw huis met behulp van een andere kleur op de muur een hele nieuwe look geven. Wanneer je weet dat je jouw huis wil gaan verven komt de belangrijkste vraag: welke kleur ga je op de muur doen? Dit is belangrijk, want de kleur van de muur heeft veel invloed. Niet alleen op de meubels, maar ook op de algemene sfeer die er in het huis hangt. In deze blog gaan we het hebben over het verschil tussen warme en koele kleuren.

Bedenk eerst wat al jouw wensen zijn

Voordat je kunt beginnen met verven moet je duidelijk voor ogen hebben welke wensen je hebt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je rekening houdt met de meubels die je momenteel al in huis hebt staan. Wanneer je je goed hebt georiënteerd op potentiële kleuren, kun je op zoek gaan naar de juiste tint. Gelukkig zijn er veel aanbieders die een breed scala aan verf van hoge kwaliteit aanbieden, Farrow and Ball verf is hier een goed voorbeeld van.

Kies voor een warme muurkleur voor meer energie

Ben je erachter gekomen fan te zijn van kleuren zoals oranje, geel, rood, roze en aardetinten? Dan vind je warme kleuren interessant. Dit kan ook een hele goede keuze zijn voor je muur, vooral wanneer je op zoek bent naar kleuren die de ruimte een gezellige sfeer zullen bezorgen. Mensen voelen zich dan ook vaak welkom wanneer ze een ruimte met warme muren betreden. Daarnaast geven de meeste warme kleuren ons meer energie. Het kiezen van de juiste tint is wel erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een bordeauxrode muur hebt, geeft dit een gevoel van passie en energie, terwijl een felrode muur een onrustig gevoel met zich meebrengt.

Een rustige ruimte met koele kleuren

Aan de andere kant van het spectrum zijn de koele tinten te vinden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld paars, blauw, indigo, groen, blauwgroen en geelgroen. Waar warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer, zijn koele kleuren ideaal om rust te creëren. Deze kleuren zorgen voor meer ontspanning, rust en vrede. Dit is dus ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer.

Iedere ruimte is uniek

Wanneer je meer kamers gaat voorzien van een nieuwe kleur is het goed om te onthouden dat niet alle kamers uitsluitend warm of koud hoeven te zijn. De badkamer en slaapkamers kunnen bijvoorbeeld perfect tot hun recht komen door het gebruik van koele kleuren, terwijl een woonkamer misschien veel gezelliger is wanneer je een warme kleur kiest. Als je een keuze hebt kunnen maken is het tijd om te gaan verven. Geef je jouw huis een goede opknapbeurt en neem je ook meteen de buitenkozijnen mee? Zorg dan dat je gebruik maakt voor buitenverf. Zo heb je veel langer plezier van de frisse kleur.