Stalen buitentrappen, misschien heb je ze wel eens gezien bij gebouwen. Misschien heb je je zelf ook wel eens afgevraagd wat daadwerkelijk de functie was van deze trappen. Nou, dat is even toevallig. Want in deze blog gaan wij jou de functie van deze stalen buitentrappen uitleggen. Dat is niet zomaar, want het zijn namelijk heel belangrijke trappen. Trappen die levens van mensen kunnen redden, en daarom is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het de functie van stalen buitentrappen. Wil je meer weten over dit type trappen? Klik dan niet weg, maar lees snel dit bericht verder en je ontdek wat die trappen aan de buitenkant van gebouwen doen.

 

Trappen voor de vluchtroute

Stel, je bent in een appartementencomplex. Het is 3 uur ’s nachts. Opeens gaat er een alarm af. Het brandalarm. Vliegensvlug sta je op. Je grist wat kleren bij elkaar en je schiet in je schoenen. Je rent over de gang van het complex naar nooddeur. Je slaat de deur open en de koude wind slaat in je gezicht. Via de de trap die aan de deur vast zit, ren je zo snel als je kunt naar beneden. Inmiddels komt de brandweer aanrijden.

 

We hebben hier een situatie geschetst die meermaals is voorgekomen dit jaar. Heb je ook gelezen dat je via de trap beneden bent gekomen. Dat is via de stalen buitentrap gebeurt. Met slechts 1 voorbeeld hebben wij jou de functie van de stalen buitentrap uitgelegd: deze dient namelijk als vluchtroute.

 

Brandtrappen of noodtrappen

De stalen buitentrappen die je ziet aan gebouwen dienen dus als brandtrappen. Dit worden ook wel noodtrappen genoemd. In noodsituaties kunnen deze trappen worden gebruikt om te vluchten. Daarom zijn deze trappen dus ontzettend belangrijk!