Ben jij in het bezit van een groot oppervlak dak? Dan is dakhuur misschien interessant. Zonder zelf te investeren in dure zonnepanelen wort uw pand verduurzaamd, beschik je over een passief inkomen en kan er flink bespaart worden op de energierekening.

Wat is dakhuur en hoe werkt het?

Bij dakhuur stel je als eigenaar van een groot oppervlak aan dak deze beschikbaar aan investeerders. Deze investeerders financieren de aanleg van zonnepanelen en eventueel een dakrennovatie. De opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het lichtnet. Zelf profiteer je van een gegarandeerde inkomsten, en heb je geen omkijken naar financiering, de installatie en de exploitatie van het zonnedak.

Is mijn dak geschikt?

Maak je je zorgen of jouw dak wel geschikt is voor dakhuur? Dan zijn die zorgen makkelijk weg te nemen. Zelfs bij daken met asbest is dakhuur mogelijk. Vaak worden daken die zich in slechte staat bevinden eerst vervangen. De renovatie wordt gefinancierd door de investeerder, en profiteert u dus naast het vaste inkomen ook van een nieuw dak.

Zijn er subsidies?

De zogenaamde SDE+ subsidie van de overheid stimuleert de productie van CO2 neutrale energie. Die energie kan via verschillende technieken opgewekt worden, zoals wind, waterkracht, osmose, biomassa, en ook zon. Er kan een subsidie aangevraagd worden voor pv-systemen. Na aanvraag wordt er een haalbaarheidsstudie gedaan, en wordt er gekeken of er vergunningen nodig zullen zijn. Vanaf een piekvermogen van meer dan 15 kWp en een grootverbruikersaansluiting is een SDE+ subsidie mogelijk.
Via Wijsman & Verburg kunt u het gehele proces van het aanvragen van een subsidie tot het aanleggen van een nieuw geschikt dak. Voor 20 jaar geniet u van een riante vergoeding, waarna de zonnepanelen worden afgeschreven en deze uw eigendom worden. De stroom die dan wordt opgewekt kan zelf gebruikt worden, en de niet gebruikte energie kan teruggeleverd worden aan het lichtnet. Dit heet salderen, en hier staat een vergoeding voor tegenover.