Er zijn erg veel verschillende woningen. Deze verschillende woningen hebben allemaal ook weer verschillende soorten vloeren. Een vloer in een woning is van groot belang, want door de vloer kan de woning een hele andere uitstraling krijgen. Daarnaast loop je dagelijks over de vloer die in de woning ligt, dus moet je hier natuurlijk wel tevreden mee zijn. Een van de vloeren die tegenwoordig erg populair is, zijn gietvloeren Utrecht. Alleen wat is een gietvloer nu precies? En welke materialen worden hiervoor gebruikt? Hieronder lees je meer informatie over de gietvloer!

Wat is en gietvloeren Utrecht?

Hoewel je misschien zou verwachten dat gietvloeren Utrecht gehele vloeren zijn, zit dit toch wat anders. Wanneer je gietvloeren Utrecht aan laat brengen, wordt de gietvloer namelijk over de daadwerkelijke vloer gegoten. Het materiaal dat de gietvloer bezit verschilt erg per gietvloer. Zo heb je bijvoorbeeld epoxy, maar ook polyurethaan en andere mengsels. Wanneer je een gietvloer aanschaft is het dus handig om te kijken naar de verschillende materialen en de voor- en nadelen hiervan. Daarnaast verschillen de prijzen hiervan ook. 

Gietvloer van gietbeton

Als eerste kun je voor gietvloeren Utrecht gebruik maken van gietbeton. Deze vloeren worden in de meeste gevallen gebruikt in commerciƫle gebouwen. De reden dat deze vloer voornamelijk daar gebruikt wordt is door het onderhoudsgemak en daarnaast de combinatie met vloerverwarming. Wanneer je gietbeton gebruik voor de gietvloer, kan de kleur hiervan ook aangepast worden en laten veel mensen deze ook polieren. Hierdoor krijgt de vloer een mooie uitstraling.

Gietvloer van polyurethaan

Dan heb je ook gietvloeren Utrecht van polyurethaan. Deze vloer wordt over de bestaande vloer heen gegoten en is als het ware een dekvloer. Dit wordt voornamelijk gebruikt in de modernere woningen, waarbij het makkelijk aan te brengen is en ook nog eens in veel kleurencombinaties te krijgen is. De vloer is hard, maar ook wat elastisch. Hierdoor is hij, net als het gietbeton, onderhoudsvriendelijk en zorgt het ook voor een demping van het geluid. 

Gietvloer van epoxy

Hierboven heb je meer kunnen lezen over polyurethaan. Een dekvloer die erg lijkt op de polyurethaan dekvloer is de epoxy dekvloer. Epoxy heeft ongeveer dezelfde voordelen alleen deze wordt toch minder vaak gebruikt in woningen. De reden hiervan is dat deze vloer minder fijn aanvoelt met de blote voeten. Waar je deze vloer dan wel weer vaak terugziet is bijvoorbeeld in showrooms. Hier loop je natuurlijk gewoon met schoenen en kan dit dus geen hindernis zijn.  

Voordelen van gietvloeren Utrecht

Een gietvloer van Bruizt kent meerdere voordelen, maar wat zijn de voordelen nu precies? Als eerste heb je hierboven al kunnen lezen over het gemak in onderhoud. Doordat de vloer een geheel is, kun je hier makkelijk overheen gaan met een bezem, maar daarnaast ook met de stofzuiger, dweil of andere onderdelen. Ook zorgen de meeste gietvloeren Utrecht voor een goede isolatie in je woning. Zeker niet onbelangrijk nu we steeds meer en beter bezig zijn om te werken aan de duurzaamheid. Als laatste gaat de gietvloer ook een lange tijd mee, dus hoewel je wellicht wat meer geld kwijt bent voor het aanschaffen van de vloer, heb je hier vele jaren plezier van.