Veel mensen maken gebruik van een opslagruimte om hun inboedel op te slaan. Het opslaan van inboedel is niet heel moeilijk, maar je moet wel op een aantal dingen letten zodat je spullen goed blijven. Neem bijvoorbeeld veel tijd om alles op te slaan. Met deze handige tips kun je alle spullen beschermen, van bureaus en tafels tot banken en stoelen.

Geen vuile spullen in de opslagruimte doen

Doe geen vuile spullen in de opslagruimte. Je zorgt met vuile spullen voor meer kans op bacteriƫn en het is ook gewoon heel onprettig. Is iets vies, dan gebruik je gewoon wat zeep en water om de spullen mee schoon te maken. Voor bijvoorbeeld antiek maak je gebruik van een speciale houtreiniger. Zorg dat je stoffen voorwerpen, zoals banken, met een meubel- of stofreiniger schoonmaakt. En kijk vervolgens of alles goed droog is.

Demonteer wat kan

Demonteer zoveel mogelijk spullen om zoveel mogelijk ruimte te benutten in de opslagruimte. Dit geldt voor spullen zoals stoelen, tafels, bureaus etc. Veel om ruimte mee te besparen, maar ook kun je beter inpakken. Doe alle kleine voorwerpen tijdens het demonteren, zoals inbussleutels en bouten, in een gelabeld zakje, zodat je weet bij wat voor meubelstuk het hoort.

Niet de opslagruimte maximaal gebruiken

Maak niet maximaal gebruik van de opslagruimte. Doe je dit wel, dan heb je kans dat je spullen beschadigd raken. Zorg voor een goede organisatie en zorg dat je altijd makkelijk toegang hebt. Begin met de grootste spullen in de opslagruimte te doen en eindig met de kleinste spullen. Probeer de opslagruimte opgeruimd en schoon te houden om alles te beschermen. Met het maximaal opslaan van je opslagruimte heb je de kans op onnodige schade. Zoek jij een ruime opslagbox in de omgeving van Doetinchem waarin je jouw inboedel kunt opslaan? Informeer dan eens via OpslagboxDoetinchem.nl naar de mogelijkheden.

Geen voedsel of drinken gebruiken

Laat nooit iets achter in je opslagruimte als voedsel of iets dergelijks. Als je dat wel doet, dan heb je kans dat er insecten erop afkomen. Zo is het ook niet slim om kartonnen materiaal te gebruiken van een supermarkt. Wel is het zo dat veel opslagruimtes behandeld worden met ongediertebestrijding, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.