Een PVC vloer is een geweldige manier om je huis of kantoor te versieren. Het materiaal is stevig en duurzaam, waardoor het jarenlang mooi blijft als je het op de juiste manier onderhoudt. Maar hoe maak je een PVC vloer schoon? Hoewel er veel producten zoals een PVC vloer reiniger zijn die worden aanbevolen, zijn sommige dingen beter dan anderen wanneer het gaat om het reinigen van jouw PVC vloeren. In dit artikel laten we je precies weten wat wel en niet goed is om te doen tijdens het schoonmaken van PVC vloeren, zodat ze er altijd stralend uitzien.

Vermijd een stoomreiniger

In de eerste plaats is het belangrijk om te vermelden dat een stoomreiniger niet wordt aanbevolen voor het schoonmaken van PVC vloeren. Stoom kan de oppervlakte van je vloer beschadigen, waardoor er kleine krassen en donkere vlekken op kunnen verschijnen. Daarom is het verstandig om een ​​stoomreiniger te vermijden bij het schoonmaken van je PVC vloer, wat helpt om de oppervlakte te behouden en er langer mooi uit te laten zien.

Benut schoonmaakazijn

Verder is schoonmaakazijn een geweldig hulpmiddel als het gaat om het schoonmaken van een PVC vloer. Schoonmaakazijn is effectief in het verwijderen van vuil en vlekken, alsmede het verminderen van krassen op de oppervlakte. Om schoonmaakazijn te gebruiken, meng je een deel azijn met twee delen warm water en breng je het mengsel aan op de vloer met een zachte doek. Laat het mengsel enkele minuten intrekken op de vloer om het vuil te verwijderen en veeg het daarna schoon met een droge doek.

Vermijd groene zeep

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat je groene zeep moet vermijden bij het reinigen van een PVC vloer. Hoewel veel mensen denken dat groene zeep gezonder is dan andere schoonmaakproducten, kunnen de ingrediënten ervan beschadigingen aan je vloer toebrengen. Vermijd dit daarom als je een PVC vloer wilt reinigen.
Met de bovenstaande tips in gedachten, ben je nu klaar om je PVC vloer op de juiste manier schoon te maken. Het enige wat je nog resteert, is in de webshop van AllesVoorUwVloer de juiste producten in huis te halen.

Bron afbeelding door Steven Ungermann on Unsplash