Cyberaanvallen komen steeds vaker voor, en vormen een grote bedreiging voor bedrijven. Hacken is een relatief veilige manier van ‘inbreken’, omdat de praktijken lastig te traceren zijn. Om het risico op een succesvolle hackaanval weg te nemen, is het verstandig om de cybersecurity van uw bedrijf op orde te hebben. Men kan op allerlei verschillende fronten beveiliging neerzetten. VPN, VPC, firewall, endpoint security, het zijn allemaal soorten cyberbeveiligingen. Rootsec, een gespecialiseerd Nederlands IT-security bedrijf, biedt oplossingen op maat. Na grondig onderzoek naar de cyberveiligheid van uw bedrijf stellen ze vervolgens een optimale beveiliging op maat.

Om de IT-beveiliging te testen wordt er een ‘testaanval’ gepleegd, een zogenaamde penetratietest. Door de ogen van een hacker kunnen zwakke plekken het beste gedetecteerd worden. Met de juiste tools, kennis en ervaring wordt de beveiliging getest. Na de assessment liggen de kwetsbaarheden bloot, en is de status van de IT-security bekend. Rootsec zorgt ervoor dat de gevonden kwetsbaarheden op basis van ernst geprioriteerd worden, waardoor u onmiddellijk effectieve maatregelen kan nemen.

Een voorbeeld van een cyberaanval is een ransomware aanval. Ransomware is malware dat gegevens versleutelt, waardoor deze niet meer toegankelijk zijn. Hackers chanteren vervolgens, en vragen om losgeld. Zij beloven dan de gegevens weer terug te geven, echter houden zij vaak controle over de bestanden waardoor ze in de toekomst nog een aanval kunnen plegen en om geld blijven vragen. Goede beveiliging tegen ransomware kan zo’n cyberaanval voorkomen. Dit kan op meerdere manieren. Voorbeelden zijn Email ransomware protection, web ransomware protection en Endpoint ransomware protection.

Als bedrijf beschik je over gegevens die in de handen van misbruikers een grote bedreiging vormen. Persoonsgegevens en bedrijfsgegevens. Om de privacy van alle werknemers en kwetsbare gegevens veilig te stellen is het van belang om over een up to date IT-security te beschikken.