Wil jij graag je huis verkopen in Amersfoort? Dan is de kans groot dat je er snel vanaf wilt omdat je of al een ander huis op het oog hebt of al een ander huis hebt gekocht. Hieronder enkele tips voor het verkopen van je huis in Amersfoort.

Zorg voor een opgeruimd en opgeknapt huis

Wil je je huis graag snel verkopen? Dan zal het zeker helpen om kritisch door je huis heen te lopen en te kijken waar je eventuele (kleine) verbeterpunten door kunt voeren om geschikte kopers sneller naar jouw huis te trekken. Denk hierbij aan het repareren van een beschadigd kozijn, deurpost of het kapotte deurtje van je badkamermeubel. Is het plafond vergeeld? Dan zul je er versteld van staan wat voor verschil het maakt als je het plafond opnieuw wit. Allemaal zaken die jou wellicht allang niet meer opvallen, maar potentiële kopers wel. Zorg er verder voor dat je huis is opgeruimd en lekker ruikt ter voorbereiding op bezichtigingen.  

Lokale makelaar inschakelen

Door een lokale makelaar in te schakelen, zorg je ervoor dat deze de buurt kent en zo ook een betere schatting kan maken van een realistische vraagprijs die je voor je huis kunt vragen. Ook bezit een makelaar veel (lokale) contacten en mogelijkheden om online te adverteren op grote huizenplatforms zoals Funda. Het nadeel van het inschakelen van een makelaar zorgt er echter wel voor dat je een percentage van de opgebrachte vraagprijs af dient te staan aan de makelaar. Schoof Makelaardij helpt je graag met de aan- en verkoop van jouw woning in Amersfoort. 

Vraagprijs bepalen

Een makelaar kan een gerichte vraagprijs bepalen door een taxatie in Amersfoort van de woning uit te voeren, te kijken naar historie in de omliggende straten of van vergelijkbare woningen. Wil je je huis echter zonder makelaar verkopen, dan kun je ook waardevolle informatie verkrijgen via het kadaster of door de prijs per vierkante meter in de omgeving na te vragen. Ook kun je op verkoopplatforms voor huizen kijken waarvoor vergelijkbare huizen te koop staan. Zo kom je al een heel eind in de juiste richting met het bepalen van een logische en realistische vraagprijs.  

Andere woning zoeken 

Ben je zelf al op zoek naar een nieuwe woning of heb je al een nieuwe woning op het oog? Het is van belang om je wensen en behoeften op het gebied van een nieuwe woning goed op een rijtje te zetten. Dit aspect zal het alleen maar makkelijker maken om uiteindelijk een nieuwe woning te kiezen, waar je weer jaren heerlijk kunt wonen.