We hebben er vroeger of later allemaal wel eens mee te maken. Van die uber-handigers die werkelijk elke klus in huis wel zelf kunnen. En die bijvoorbeeld ook nooit in gebruiksaanwijzingen kijken. Alles lijkt zonder enige moeite als vanzelf te gaan. 

Toch is er één specialisme waarbij niet aan het inschakelen van een echte professional valt te ontkomen. Dat betreft het vervangen van een groepenkast

Als je dat wilt, dan moet daar verplicht een erkend installateur bij komen. Zij beschikken namelijk als enige over een zogenoemde ‘zegel bevoegdheid’. Een officiële controlefunctie om vast te stellen of alle installatiewerkzaamheden goed zijn uitgevoerd. 

Is dat het geval, dan kan het geheel onder spanning worden gezet en staat niets het correcte functioneren van alle elektrische apparatuur meer in de weg.

Wat kost zo’n vervanging eigenlijk? 

Goede vraag, maar dat is vooraf niet aan te geven. Op het moment dat je samen met een elektrotechnicus aan de klus begint, moeten er erst nog wat vragen worden beantwoord. 

  • Hoeveel groepen heb je nodig om alles in huis goed te laten functioneren? 
  • Moet er nieuw materiaal (aardlekschakelaar en/of hoofdschakelaar) worden geplaatst? 
  • Welk merk groepenkast moet er worden geleverd? 
  • Moet er een trafo voor de voordeurbel op worden aangesloten? 
  • Moet er een energiemeter op worden aangesloten? 
  • Hoeveel uur is de technicus bezig en wat is zijn tarief? 

Zijn alle vragen beantwoord, dan volgt er een gedetailleerd plan van aanpak en een scherpe prijs.

Zelf een elektrotechnicus nodig? 

Voordat je een partij benadert, is het altijd goed om te onderzoeken waar een bedrijf in is gespecialiseerd. Woon je in de regio Delft, neem dan bijvoorbeeld contact op met Groenewegen.  

Zij zijn in het vakgebied van alle markten thuis en helpen je graag.