Je wilt dan natuurlijk wel een comfortabel bed onder je lijf hebben liggen. Hoe zorg jij er nou voor dat je keer op keer volledig uitgerust wakker wordt?

 

Dat klinkt alsof een bed uitkiezen een exacte wetenschap is. Zo ver willen we uiteraard niet gaan, maar dat wil niet zeggen dat de selectie zomaar uit de losse pols gemaakt kan worden. Hieronder bespreken we enkele criteria en soorten bedden, waaruit je zelf mag opmaken wat de beste optie voor jou is.

Bed met ledikant

Ja, als je dat zo leest, lijkt dat misschien heel wat. Maar hiermee wordt gewoon de oervariant aangeduid, die bestaat uit vier planken met een springveer bodem ertussen. Oh ja, soms is een dergelijk bed ook voorzien van een hoofd- en/of voetensteun. Waarom leggen we je dit nog uit? Hoogstwaarschijnlijk ben je er wel bekend mee of heb je zelfs zo’n bed.

 

Hoe het ook zij, bij het uitkiezen wil je natuurlijk dat deze is aangepast op de lengte en breedte van je lijf. Zo weet je zeker dat je gewicht tijdens het slapen perfect verdeeld is.

 

Wat geldt voor alle soorten bedden – dus ook deze: zorg dat deze overeenkomt met zowel de lengte als de breedte van je lichaam. Op die manier wordt je lichaamsgewicht namelijk perfect verdeeld, wat wel belangrijk en bevorderlijk is voor een comfortabele nachtrust.

Waterbed

Hoe grappig het idee om te liggen op zo’n meeverende matras ook moge zijn, het is – letterlijk en figuurlijk – niet voor iedereen weggelegd. Maar dat hangt ook weer helemaal van het type af. Een waterbed is namelijk in verschillende stevigheden verkrijgbaar, zodat je er eentje kunt uitkiezen die volledig op jouw slaaphouding is afgestemd.

Boxspring

Dit is een term die je waarschijnlijk vaker voorbij hebt zien of horen komen en waarvan je weet dat er een prijskaartje aan hangt. Maar dan heb je ook wat! Het frame heeft, in tegenstelling tot het klassieke ledikant, wel degelijk een dichte bodem. Hierin leg je diverse matrassen van de gewenste dikte(s), tot je een laag hebt opgebouwd waarin je comfortabel kunt liggen. Bijzonder populair zijn grote kwaliteitsmerken als Serta, Romantovich en Schramm. Hier hoort natuurlijk een extreem comfortabel Schramm Grand Cru matras bij. Knappe jongen die jou vóórdat de wekker gaat je bed nog uit krijgt!