Vrijwel de meeste woningen beschikken over een kruipruimte. De kruipruimte is heel handig om dingen als loodgietwerk te doen. Het is belangrijk dat de kruipruimte groot genoeg is zodat er zonder problemen taken rondom de woning gedaan kunnen worden. De kruipruimte laten uitdiepen gaat vrij eenvoudig en het geeft de woning extra ruimte door er bijvoorbeeld een kelder van te maken. 

De woning uitbreiden

Het belangrijkste voordeel dat je hebt bij het uitdiepen van de kruipruimte is dat je de woning hiermee kan uitbreiden. Door de kruipruimte uit te diepen kun je plek maken voor een kelder of een garage. Dit is ideaal wanneer je extra opslagruimte nodig hebt of wanneer je het gezin uitbreidt.

Stijging in waarde van de woning

Door de woning uit te breiden gaat de waarde van de woning ook omhoog. Wanneer je van plan bent om de woning te verkopen kun je er op deze manier meer voor terug krijgen. De investeringen die je maakt voor het uitdiepen van een kruipruimte zijn ook vele malen lager dan de extra waarde toevoeging die je kan vragen bij het verkopen van de woning. Met meer ruimte wordt een woning ook aantrekkelijker. Het wordt hierdoor makkelijker om aan kopers te komen. Wanneer er meerdere kopers geïnteresseerd zijn in een woning zal de prijs ook omhoog kunnen gaan doordat de kopers elkaar proberen over te bieden. 

Meer ruimte creëren voor isolatie

Wanneer je de vloer wil isoleren moet er rekening gehouden worden met de grootte van de kruipruimte. Er kan alleen isolatie aangebracht worden in de kruipruimte wanneer er genoeg plek voor is. De meeste woningen hebben genoeg ruimte om isolatiemateriaal te plaatsen. Maar er zijn ook een enkele waarbij dit niet het geval is. Voor deze woningen kan de kruipruimte een klein beetje uitgediept worden om ruimte te creëren. Voor het uitdiepen van de kruipruimte kun je contact opnemen met De Kruipruimte Specialist. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van blaas- en zuigtechniek.

Bron afbeelding van kalhh via Pixabay