Het kan zijn dat er in jouw woning meet werken moeten gedaan worden. Dit in verband met nieuwe meubels, schilderwerken of noem maar op. Iedereen weet wel hoe vervelend dit soms kan zijn. Met een lange lintmeter gaan we te werk om afstanden te meten. Maar bij lange afstanden in jouw woning is dit niet evident, vaak moet je in een aantal keren meten om de totale afstand te kunnen meten. Dat is vanaf nu verleden tijd. Er bestaat immers een toestel, de laser afstandsmeter waarbij je heel gemakkelijk opmetingen kan doen. Maar hoe werkt dit nu juist?  

Hoe werkt een laser afstandsmeter? 

Een toestel waarbij je je niet van het ene naar het andere punt moet verplaatsen wanneer je iets wil opmeten, dat klinkt zalig. Het is ook zalig, want de werking van een laser afstandsmeter is ook heel eenvoudig. Stel dat je een muur in je woning wil meten, dan ga je als volgt te werk: je gaat aan het einde van de ene kant van de muur staan en je houdt de laser afstandsmeter tegen de hoek van de muur en je richt die naar de overstaande zijde. De meter zendt dan een laser impuls uit tot aan het te meten punt. De terugkaatsing van de laser zal dan opgenomen worden in de meter waardoor de lengte van de muur wordt opgeslagen. De lengte van de muur wordt meteen op het toestel weergegeven waardoor jij direct weet hoe lang jouw muur is! 

Voordelen meten met een laser

Uiteraard hoeven we je niet te vertellen dat dit veel handiger is dan meten met een meetlint of rolmeter. Maar niet alleen is het praktischer, bij meten met een laser, ben je er ook zeker van dat er correct en exact wordt opgemeten. Deze afstandsmeter is minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en je kan hem gebruiken voor zowel binnen als buiten. Je zou denken dat deze misschien enkel accuraat is bij kleinere afstanden, maar dat is niet waar. Ook grote afstanden kan je perfect meten met de laser afstandsmeter! Ook zijn er meters met een laser die het volume en de hoogte kunnen berekenen. Echt iets dat je in huis moet hebben! 

Waarvoor een afstandsmeter gebruiken? 

Een afstandsmeter met laser kan voor heel wat zaken gebruikt worden. Zo wordt deze heel vaak gebruikt bij verbouwingen of andere klussen in een woning. Maar ook wanneer je schilderwerken gaat uitvoeren of wanneer je wil gaan behangen, kan een afstandsmeter met laser handig zijn. Op die manier weet je heel snel hoe groot de oppervlakte is die je gaat schilderen of behangen en kan je snel berekenen hoeveel materiaal je nodig zal hebben. Ook bij het aanschaffen van nieuwe meubels of bij het leggen van een nieuwe vloer kan deze laser afstandsmeter jouw beste vriend worden! 

 

Artikel door GMU | Search Engine Optimization specialist