Led verlichting is ideaal voor het creƫren van een gezellige sfeer in de keuken. In de keuken is het belangrijk dat je goed licht hebt zodat je ongestoord je werk kan doen. Meestal heeft een keuken ook plekken die minder goed belicht zijn. Met led verlichting kun je op een elegante manier verlichting aanbrengen op minder zichtbare plekken. Dit is niet alleen veiliger wanneer je met messen werkt, maar het geeft ook een gezellige sfeer weer. Led strips zijn vrijwel overal op te plakken. Met een LED profiel kun je zelfs verlichting aanbrengen op plekken waar de ondergrond minder geschikt is of waar de ledstrips extra beschermd dienen te worden. Lees hieronder meer over ledstrips in de keuken.

Voordelen van led verlichting in de keuken

Led verlichting is een manier waarbij overspringende elektronen worden overgezet in fotonen. De fotonen zorgen ervoor dat je licht ziet. Een groot voordeel van led verlichting is dat het erg energiezuinig is. 50 tot 60 procent van alle elektronen deeltjes kunnen namelijk omgezet worden naar licht. Als je kijkt naar een spaarlamp, dan zie je dat led verlichting bijna twee keer zo zuinig is met energie. 

Een ander voordeel is dat het licht niet is geconcentreerd op een plek zoals bij een normale lamp. De led strip verdeelt het licht onder meerdere kleinere lampjes waardoor je overal dezelfde felheid zal hebben. Overal dezelfde felheid hebben is ook prettiger voor de ogen om naar te kijken. Vooral wanneer je led verlichting gebruikt met warmere kleuren. 

Ten slotte gaat led verlichting ook heel lang mee. Normale gloeilampen moeten om de zoveel tijd vervangen worden. De levensduur van een gloeilamp is de helft van de levensduur van een led verlichting. Dit zorgt dus ook voor minder vervuiling van de natuur. Er wordt dubbel zo veel afval geproduceerd wanneer er gebruik wordt gemaakt van gloeilampen. 

Soorten keuken verlichting

Er zijn verschillende soorten keukenverlichting waar je uit kunt kiezen. De verlichting kan onderscheiden worden met drie doeleinden. De eerste is de basisverlichting. De basisverlichting is de centrale lichtbron in de keuken. Het is belangrijk dat deze verlichting het felst is. Het moet sterk genoeg zijn om de hele ruimte te kunnen verlichten. De tweede soort is taakverlichting. Taakverlichting is nodig om tijdens het uitvoeren van koken of snijden genoeg licht te hebben om het nauwkeurig te kunnen doen. Het is hierbij ook belangrijk dat de verlichting niet te fel is zodat jij jezelf kan verblinden. De laatste soort is sfeerverlichting. Dit soort verlichting is meestal meer gedimd dan de andere twee soorten omdat het enkel dient voor het bijdragen aan de sfeer. Een led verlichting strip kan al deze taken overnemen.