Een schutting is de perfecte manier om je tuin af te schermen. Het biedt veel privacy en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel mensen de schutting gebruiken als afrastering voor hun tuin. Handig om de privacy te waarborgen, huisdieren in de tuin te houden en het terrein beter te beveiligen. Het kiezen en plaatsen van een schutting brengt echter wel de nodige zorgen met zich mee. Er is immers veel om rekening mee te houden. 

Ben jij toe aan een nieuwe schutting en heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. In dit artikel ontdek je de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen en plaatsen van een nieuwe schutting, zodat dit proces een stuk gemakkelijker zal gaan. 

Verdiep je in de verschillende schuttingen 


Er zijn heel veel verschillende bedrijven die schuttingen leveren. Vaak specialiseren zij zich in een bepaald soort type schutting. Duidelijk voorbeeld is https://rvg-schuttingen.nl/. Zij hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd in het produceren en plaatsen van hout beton schuttingen. Dit zijn schuttingen die gemaakt worden middels een combinatie van hout en beton. Dat levert veel voordelen op ten opzichte van andere typen schuttingen. Zo genieten deze schuttingen van een veel langere levensduur, minder onderhoud en zijn ze ook nog eens vormvast. 

Juist omdat het aanbod van schuttingen tegenwoordig zo enorm groot is, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van al die verschillende soorten. Weet wat er momenteel verkrijgbaar is en wat de voor- en nadelen van elk soort zijn. Zo kun je op basis van jouw eigen specifieke voorkeuren een weloverwogen beslissing nemen. Ook budget speelt hierbij een belangrijke rol. Kies je voor een goedkopere schutting die over een paar jaar vervangen moet worden? Of ga je voor een duurzame investering met bijvoorbeeld een hout beton schutting

Neem contact op met de buren 

Zal de schutting op de erfgrens met de buren worden geplaatst? Dan ben je verplicht om ook een gesprek met hen aan te gaan. Bovendien is het wel zo netjes om dit eerst te laten weten om discussies te voorkomen. Liever een goede buur dan een verre vriend, nietwaar? Vraag aan je buren wat ze van het idee vinden. Wellicht voelen ze er zelfs wel wat voor om de schutting samen te kopen. Het grote voordeel hiervan is dat je de kosten kunt delen. 

Houd rekening met de regelgeving binnen de gemeente 


Wees je er daarnaast ook van bewust dat er in de meeste gemeenten specifieke regels worden gesteld aan het plaatsen van schuttingen. Zo mogen deze bijvoorbeeld binnen veel gemeenten niet hoger zijn dan twee meter. Er kunnen ook andere regels van toepassing zijn. Dit mag de gemeente zelf bepalen. Het is daarom goed om deze regels van tevoren even goed door te nemen, zodat je zeker weet dat je hier later geen problemen mee zult krijgen.