onderhoud-monumentaal-pandMonumentale panden en gebouwen hebben eens in de zoveel tijd onderhoud, renovatie of restauratie nodig. Dat is een klus die je niet zomaar doet, hiervoor moet je een specialist inschakelen. Het vraagt namelijk een goede overdenking van duurzaamheid en kosten. Bij de renovatie of restauratie van een monumentaal pand wordt deze vaak in originele staat teruggebracht.

De stappen die worden doorlopen

Ook in omvang is het onderhoud, de renovatie of restauratie van een monumentaal pand vaak een flinke klus. In eerste instantie wordt er een inspectie gedaan waarbij er gekeken wordt naar de oude verflagen en de kleuren die zijn gebruikt. Deze inspectie is nodig om het pand weer in originele staat terug te brengen. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt met verf van hoge professionele kwaliteit. Dit om de bescherming van uw pand te kunnen waarborgen. Hiermee kan het karakter ook weer teruggebracht worden in het pand. Lees hier meer over de stappen.

De kosten

Het onderhouden, renoveren of restaureren van een monumentaal pand brengt de nodige kosten met zich mee. Belangrijk om te weten is dat er vaak belastingaftrek mogelijk is voor de kosten die je maakt. Echter, dit verschilt wel per geval. Daarom is het belangrijk om je hier goed over te laten informeren. Een schilder die gespecialiseerd is in monumentaal onderhoud kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw monumentale pand. Er kan dan ook een plan van aanpak gemaakt worden en u krijgt advisering over de wettelijke eisen die gelden.

Schakel een specialist in

Uit ervaring kunnen wij aanraden om een specialist in te schakelen voor het onderhoud, de restauratie of renovatie aan een monumentaal pand. Uiteraard wil je tot het beste resultaat komen, een specialist in monumentaal schilderwerk zal hiervoor zorgen en dat is wat je wilt.

Bron: Afbeelding van Arturs Budkevics via Pixabay