De woningmarkt is dagelijks nieuws geworden. Het stijgen van de huizenprijzen en het tekort aan woningen, ook hier in Amsterdam. Mensen willen groter wonen, maar dit is voor velen momenteel niet te betalen. Om voor een tijdelijke oplossing te zorgen bij het stallen van inboedel, voor extra ruimte tussen, kun je een opslag in Amsterdam huren. Maar waar let je op en hoe weet je zeker dat je de juiste opslagruimte huurt? Wij geven je tips!

Hoe groot moet de opslagruimte zijn?

Om de juiste grootte van opslagruimte te huren, maak je gebruik van een calculator. Deze kan precies op basis van je hoeveelheid inboedel die je erin wilt plaatsen, uitrekenen hoe groot de opslag moet worden. Bekijk van te voren dus goed hoeveel je naar een opslagruimte in Amsterdam wilt brengen. Denk hierbij aan kleine spullen die je het beste zoveel mogelijk in kartonnen verhuisdozen kunt stoppen, zodat je meer in de opslagruimte kwijt kunt. Maar ook banken, stoelen, koelkasten en nog veel meer kun je er opslaan. Daarnaast worden er ook vaak seizoensgebonden producten gestald. Ben je een liefhebber van wintersport en heb je een snowboard? Dit neemt vanzelfsprekend het gehele jaar ruimte in beslag thuis, maar je kunt deze na de wintersport ook stallen in de opslagruimte.

Indeling opslagruimte

Wat ons vaak opvalt, is dat mensen weinig gebruik maken van de hoogte van de opslagruimte. Door meer op elkaar te stapelen – indien mogelijk uiteraard – kun je veel meer spullen kwijt in zo’n ruimte! Daarnaast is het goed om kleine spullen meer in dozen te plaatsen. Heb je deze spullen weleens nodig? Schrijf dan op de buitenzijde van de doos op wat erin zit. Zo kun je tussendoor altijd direct je spullen vinden als je ze nodig hebt.

Waar opslagruimte huren?

Er zijn vele verhuurders in Amsterdam en omstreken van opslagruimte. Kies hierbij voor een partij die flexibel is en waar je je opslagruimte kunt opzeggen zodra je deze niet meer nodig hebt, in plaats van dat je er voor lange tijd aan vast zit. Een voorbeeld van waar je dagelijks je opslagruimte kunt huren, is Opslagman. Zij hanteren scherpe prijzen en je kunt gemakkelijk online boeken.