Je huis wordt je thuis als je het jouw eigen persoonlijke herinneringen ademt. En hoe kan dat nou beter dan met mooie foto’s? Die komen natuurlijk het beste tot hun recht in een mooie lijst. En dat verdienen jouw herinneringen ook! In dit digitale tijdperk is het alleen soms lastig om een passende lijst te vinden. Je hebt je foto misschien bijgesneden om hem beter tot zijn recht te laten komen. Of je hebt een heel specifiek idee over welk materiaal het beste bij jouw plaatje past. Vind dan nog maar eens een perfect lijstje… Gelukkig kun je ook lijsten op maat laten maken van allerlei soorten hout, metaal of kunststof! Hier bespreken we enkele opties om jouw dierbare herinneringen te laten schitteren.

Lijst op maat

In de meeste winkels kun je niet zomaar fotolijsten op maat kopen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag om een passende passe partout te maken, maar dan zit je weer met ongevulde ruimte. Gevulde lijsten zijn een echte must-have aan de muur of uitgestald op een tafeltje of kast. Zo springen jouw fijnste momenten direct in het oog. Heerlijk toch om daar steeds weer aan herinnerd te worden? De perfecte lijst is er dus eentje op maat van de foto. Je hoeft ook geen rekening met maten van het kader te houden wanneer je je platen gaat bijsnijden. Je koopt er gewoon lijsten op maat voor!

Collage

Het is helemaal hot om een fotocollage aan de muur te hangen. Een collage is bijvoorbeeld perfect om al je geliefden in te lijsten. Of misschien heb je een heerlijke vakantie gehad. Dan is het wel zo leuk om alle kiekjes bij elkaar te houden. Je kunt natuurlijk zelf een collage maken op papier. Dat is ook nog eens leuk knutselwerk. Het probleem is dan alleen dat er geen lijst omheen zit om jouw mooie platen te beschermen. Ook is het lastig om daarna ooit nog iets anders met die afbeeldingen te doen. Ze zitten immer vastgeplakt. Een collagelijst is dé uitvinding hiervoor! Elke foto krijgt een eigen plekje, zodat ze allemaal evenveel in het oog springen. Je kunt ieder onderdeel ook nog eens apart vervangen als je toe bent aan wat verandering.

Baklijst

Heb jij je favoriete momenten op canvas af laten drukken? Of misschien heb je een prachtig schilderij gekocht? Die kun je op zich zo aan de muur hangen natuurlijk. Máár… Als je dit bijzondere bezit echt kracht wilt bijzetten, doe je het in een baklijst. Dit is een speciale canvaslijst. Zulke frames creëren diepte en dit geeft een heel uniek effect. Hang je foto of schilderij in zo’n lijst op een lege muur en hij komt helemaal tot leven. Kies een lijst die qua materiaal, dikte en kleur perfect bij jouw interieur past en je thuis wordt nog persoonlijker.

 

Weet jij al welke fotolijst je wilt hebben?