De beslissing om over te gaan op zonne-energie is niet zo eenvoudig, vooral als je niet financieel gezond bent. Je kunt gaan nadenken of de investering zichzelf uiteindelijk terugbetaalt en de elektriciteitsrekening verlaagt of elimineert. Laten we eerst meer te weten komen over het praktische deel van zonnepanelen, hoe het installeren van zonnepanelen plaatsen in Nieuwegein werkt en hoe je fotovoltaïsche zonnepanelen van hoge kwaliteit bij je thuis kunt laten installeren door betrouwbare vakmensen. Hier zijn de antwoorden op enkele basisvragen om je op weg te helpen.

Werken panelen in alle klimaten?

Je hoeft niet in een beroemd zonnig gebied te wonen om zonne-energie te krijgen. Natuurlijk produceren panelen van Solease.nl meer energie op zonnige en heldere dagen in de zomer, lente en herfst. Zelfs op de kortste winterdagen of tijdens regenbuien wekken de panelen nog wat elektriciteit op. Houd er echter rekening mee dat een besneeuwd paneel niet veel elektriciteit kan opwekken.

Is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Voldoende zonlicht is de sleutel. Zonnepanelen werken niet voor daken die zwaar worden beschaduwd door bomen of worden geblokkeerd door aangrenzende constructies. Andere wegversperringen kunnen een complex dakontwerp, onvoldoende dakruimte of de leeftijd en helling van je dak zijn. Zonnepanelen presteren het best op daken op het zuiden met een hellingshoek tussen 15 en 45 graden. Daken op het oosten en westen werken ook. Het zongetal is een maatstaf om de geschiktheid van het dak van een constructie te beoordelen op een schaal van één tot 100. Hoe hoger het getal, hoe beter je huis geschikt is voor zonnepanelen.

Waar je moet op letten bij installateurs van zonnepanelen?

Je wilt een bedrijf dat al heel lang in het vak zit en het proces van begin tot eind probleemloos doorloopt. Vermijd degenen die zonnepanelen verkopen die door een derde partij worden geïnstalleerd. Dit zijn tussenpersonen die aannemers inhuren en geen verantwoordelijkheid dragen voor de uitvoering of kwaliteit van de installatie. Je wilt er een die de details zweet. Een professionele installateur moet bijvoorbeeld in staat zijn om de leiding van de panelen op het dak naar de batterij-opslageenheid in de garage discreet te verbergen om de inrichting en esthetische kwaliteiten van je huis te behouden. Zodra je een lijst hebt met bedrijven die je in overweging wilt nemen, moet je er minstens drie bij je thuis uitnodigen. Doorgaans zal elk een inspectie ter plaatse en een dak beoordeling uitvoeren en je vervolgens een voorstel doen. Een goed bedrijf zal eerlijk zijn over elk probleem met je dak. Vraag of je het werk van het bedrijf kunt zien en bezoek huizen waarvoor ze eerder hebben gewerkt om het werk te zien dat ze hebben gedaan.