Terwijl je misschien wilt dat je huis tijdloos wordt gebouwd en de inrichting eeuwig meegaat, valt niet te ontkennen dat trends een grote rol spelen in het decoratieproces. Ook al wil je niet meegaan met de trend, je raakt er toch mee geconfronteerd. Als je bezig bent met het inrichten van je woning, dan is dit artikel een goed hulp. Het is helemaal te begrijpen in welke situatie je bent. Blijf gewoon vooruit kijken naar de trends die naar boven komen, in tegenstelling tot de trends die afnemen – en je inrichting zal langer fris aanvoelen. Om ons te informeren over welke trends er zijn, wenden we ons elk jaar tot branchespecialisten om ons te informeren over de volgende grote interieurtrends. Hier vind je de 5 populairste woonstijlen van 2018.

  1. Meer kleur in de keuken

Hoewel wit altijd een klassieke kleur zal zijn voor het ontwerp van een keuken, schrikken huiseigenaren weg van neutrale tinten en injecteren ze rijke kleuren, zoals warme houttinten (bijv. Mahonie) en neutrale kleuren (bijv. Grijs en blauw), in de ruimte om het een warm, fris en uniek gevoel te geven. Je kunt ook kiezen voor een witte keuken en een donker blauwe gasfornuis ertussen. Dit zal een vrolijke indruk maken bij je gasten. Deze stijl zal blijven bloeien in 2018 en zich verspreiden naar de badkamer. Er zullen meer betonnen, stenen, koper en graniet wasbakken zijn in donkerdere tinten grijs, brons of zwart. De rustieke trend in het interieur is nodig om mensen wakker te maken om iets nieuws en anders te proberen.

  1. Rijke kleuren door het hele huis

Warme grijstinten in combinatie met “roest en bruinzwarte tinten”, evenals aardse rode en gele tinten, zullen naar verwachting de komende maanden koelere neutrale kleuren veroorzaken. Deze rijke kleuren zijn niet zoals de avocadegroen en mosterdkleuren uit de jaren ’70. Ze zullen niet snel oud worden. De kleuren zijn rijk, humeurig en werken goed in huisomgevingen waar je een rustgevende en diverse mix van kleuren en texturen wilt.

  1. Bloemen

De laatste tijd komen er rozen en pioenen bij. Slordige schetsen van extra grote bloemen met botanische referenties in kunst aan de muur en meubels hebben een prominente plaats gekregen in het interieurontwerp. Bij gebruik als gordijnen of op muren, schuwt dit gewaagde patroon niet om een ​​verklaring af te leggen. Denk aan donker, grootschalig bloemenbehang in een damestoilet met een subtiel gegroefd marmeren aanrecht en antieke gouden armaturen. Of je nu kiest voor de top en vetgedrukt, of het bloemmotief eenvoudig houdt, wees niet bang om een ​​patroon toe te voegen aan je ruimte. Je hoeft ook niet bang te zijn om een eettafel te kopen met bloemenprint, in plaats van een oude saaie houten eettafel.

  1. Velvet

Geloof het of niet, fluweel werd gezien als ouderwets en benauwd, nu wordt het gezien als een luxe maar toch funky. Deze multidimensionale stof heeft al veel aandacht getrokken, waardoor veel ontwerpers geloven dat fluwelen decor een van 2018’s meest gewilde trends zal zijn. Laat je inspireren door afbeeldingen van fluwelen sofa’s. Als je fluwelen sofa’s koopt, zorg er dan voor dat je een opvallende kiest als donkerblauw of paars. Kies niet voor een saaie grijze of bruine sofa. Je kunt je bed ook decoreren met fluwelen kussens. Je zult er zeker geen spijt van hebben.

  1. Spa Badkamers

Toegegeven, wanneer heeft iemand niet het gevoel willen hebben dat hun badkamer op een luxe hotel spa lijkt. Volgens Pinterest willen mensen het nu meer dan ooit. Het aantal zoekopdrachten op de site voor ‘bathroom spa’ zijn in het afgelopen jaar met maar liefst 269 procent toegenomen. Mensen willen het gevoel van totale rust en ontspanning thuis creëren. Ook de typische witte spa is al uit de mode. In 2018 kies je voor een gekleurde marmeren spa.

Dit zijn de voornaamste woonstijlen van 2018. Natuurlijk blijven die altijd veranderen. Volgend jaar zal er weer een nieuwe trend zijn. Maar deze 5 trends spreken ons het meest aan, vandaar wij die met je delen. Als jij ook andere idee hebt over de trends van 2018 of 2019, dan kan je die ook met ons delen.