België kent vele mooie steden en dorpen om te wonen. Wanneer je als Nederlander overweegt om in België te gaan wonen, kun je het beste eens kijken naar de volgende steden. Hieronder onze top 5 mooiste steden in België om te wonen.

1. Brussel

De eerste stad in België die zeker de moeite waard is, is de hoofdstad Brussel. Brussel is een stad die veel diversiteit kent. Dit merk je bijvoorbeeld direct door de verschillende talen die je op straat en in restaurants hoort. In Brussel kom je regelmatig in aanraking met zowel Nederlands als Frans. De diversiteit zie je in de straten van Brussel ook direct terug. Zo kent de stad vele gezellige en romantische straten die veel sfeer met zich meebrengen. Naast de drukkere straten kun je in Brussel ook een hoop rustigere straten vinden. Een leuke verkenning door Brussel brengt je langs Atomium tot aan Manneken Pis. 

2. Antwerpen

De derde stad die we gaan benoemen is Antwerpen, bekend van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook het centrale station van Antwerpen is een lust voor het oog. Verder is de stad ook geschikt voor liefhebber van musea, omdat Antwerpen verschillende musea heeft. Wil je een woning of appartement in Antwerpen kopen? Heylen Vastgoed heeft een breed aanbod vastgoed.

3. Gent

Naast Brussel is ook Gent zeker een aanrader. De stad Gent is een van de meest sfeervolle steden in België. De straten staan vol met fotogenieke gebouwen die je via een wandeling het beste kunt ontdekken. Andere dingen die Gent mooi maken zijn bezienswaardigheden zoals het Kasteel Gravensteen en de Belfort van Gent. Bij dit laatste bezienswaardigheid heb je een mooi uitzicht over de gehele stad. 

4. Brugge

Ook Brugge mag niet ontbreken op de lijst, een stad met een middeleeuws stadscentrum dat terug te vinden is op de werelderfgoedlijst. Wandelen door de prachtige straatjes van Brugge gaat nooit vervelen.

5. Mechelen

We sluiten dit artikel af met de stad Mechelen, de stad die precies tussen Antwerpen en Brussel ligt. In Mechelen vind je charmante gebouwen en straatjes, in een relatief kleine stad. Mechelen is dus zeker geschikt wanneer je steden als Brussel en Antwerpen te groot vindt. Ben je op zoek naar huizen in Turnhout, kijk dan eens naar huizen te koop in Turnhout. Ook Turnhout is een ontzettend leuke plaats om te wonen.