Ongelofelijk veel mensen die een nieuwe keuken willen realiseren overwegen om daarin gebruik te gaan maken van een kookeiland. De reden hiervoor hoeven we eigenlijk helemaal niet ver te zoeken, integendeel. Het is namelijk zo dat het steeds vaker voorkomt dat de keuken niet meer alleen wordt gebruikt om eten in klaar te maken. Voor veel mensen is dit dan ook een sociale ontmoetingsplek geworden waardoor hun keuken uiteraard aan bepaalde, specifieke of extra eisen dient te voldoen. De plaatsing van een kookeiland in de keuken zorgt ervoor dat er in één klap aan heel wat van deze eisen tegemoet kan worden gekomen. Ben jij ook van plan om een kookeiland in je keuken te integreren? Dan is het zeker de moeite waard om even stil te blijven staan bij de hieronder terug te vinden tips!

 

  • 1.) Voorzie voldoende stopcontacten in je kookeiland

In eerste instantie is het sterk aan te raden om goed na te denken over het aantal stopcontacten welke er in je kookeiland voorzien moeten worden. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het is in de praktijk uiteraard zo dat je zowel op als rond je kookeiland gebruik zal maken van menig aantal elektrische toestellen. Deze vereisen uiteraard zo goed als allemaal (enkele uitzonderingen daargelaten) een continue aansluiting op het stroomnet. Denk dus goed na over het aantal stopcontacten waar je nood aan zal hebben in je kookeiland. Na de realisatie van het eiland mag het dan wel mogelijk zijn om nog extra stopcontacten te voorzien, vaak vereist dit grote werkzaamheden en dient er schade te worden toegebracht aan één of meerdere materialen welke in het eiland zijn terug te vinden.

 

  • 2.) Zorg voor voldoende afstand

Een echt zeer belangrijk aandachtspunt voor wat het realiseren van een kookeiland in je keuken betreft heeft te maken met de afstand die is vereist voor het kunnen plaatsen van een eiland. In principe wordt het aangeraden om steeds een minimale afstand te voorzien tussen je kookeiland en de rest van je keuken van zo’n 80 à 85 centimeter. Is dat niet mogelijk? Dan moet je jezelf de vraag stellen of een eiland plaatsen wel of niet interessant is. In het merendeel van de gevallen beïnvloedt dat dan namelijk de bruikbaarheid van je keuken aanzienlijk. In ieder geval, zorgen voor voldoende afstand is dus een echte must.

 

  • 3.) Let op bij een kookeiland in een bestaande keuken integreren

Een kookeiland wordt vandaag de dag lang niet alleen maar in nieuwe keukens geplaatst. Ook wanneer mensen zijn uitgekeken op hun bestaande keuken en ze een nieuwe indeling wensen kan er daarvoor naar een kookeiland worden gekeken. Dit gezegd zijnde is het zo dat de plaatsing van een eiland in een bestaande keuken niet altijd even eenvoudig is, integendeel. Waarom niet? Bijvoorbeeld omdat er leidingen in de vloer moeten worden gelegd. Deze zijn bij een standaard hoekkeuken wellicht op compleet andere plaatsen (of zelfs gewoon in de muur) voorzien met als gevolg dat deze dus niet op de juiste locatie voor handen zijn. Ook dit is zeker iets om rekening mee te houden bij een kookeiland plaatsen in een reeds bestaande keuken.

Weten hoe een kookeiland het beste in jouw keuken past? Kijk voor meer informatie op www.superkeukens.nl