Er is veel keuze met vloerbedekking. Het is daardoor voor te stellen dat kiezen lastig is, want de ene vloer is nog mooier dan de ander, en vaak zijn de vloeren erg praktisch. Misschien kan dit artikel, 3 tips voor het kopen van een nieuwe vloer, jou helpen kiezen.

Bij tijdelijk kies goedkoop

Als je tijdelijk in een huurwoning zit, kies dan voor goedkoop. Dat een laminaatvloer niet mooi blijft is dan geen issue want als het goed is woon je later in die koopwoning. Je hebt dan keuze uit laminaat van MDF en PVC. Een PVC vloer is snel en makkelijk te leggen en ook geeft het wat demping. PVC laminaat is daardoor ideaal voor boven in de slaapkamers en dan misschien de hardere MDF laminaat op de benedenverdieping. Dit is dan gelijk de eerste tip voor het kopen van een nieuwe vloer: als je ergens tijdelijk zit kies voor een vloer met een lage prijs per vierkante meter.

Parketvloer van eikenhout

Een echte eiken parketvloer is de topper. Je hebt dan een vloer die door het gebruik steeds mooier zal worden. Bij de entree slijt de vloer meer in dan bij de muren en de vloer is perfect te onderhouden. Het is om de 20 jaar de kamer leegruimen, het parket schuren en opnieuw lakken en je zult constateren dat de vloer mooier is dan nieuw. Let eens op als je in een bruine kroeg bent, want vaak ligt daar een eiken vloer die door de jaren is gaan leven. Dus voor nieuwe vloer kopen lees deze 3 tips, ga voor een vloer die door de jaren heen steeds mooier zal worden. Echter een parketvloer heeft één nadeel, het is een slechte combinatie met vloerverwarming. Het hout heeft een isolerende werking, het duurt lang voordat de warmte door de vloer komt.

De gietvloer heeft zich bewezen

De laatste tip voor het kopen van een nieuwe vloer is de gietvloer. Evenals een vloer van eikenhout gaat een gietvloer levenslang mee, maar deze is slechts 3 mm dik. Dit houdt in dat een gietvloer goed gaat met vloerverwarming naast dat de vloer ijzersterk is. De gietvloer is extreem te belasten, het heeft zich jarenlang bewezen in de voedingsindustrie zoals bakkerijen en cafetaria’s. Evenals een parketvloer van eiken is een gietvloer een forse investering en dit mede omdat je de vloer niet zelf kan leggen. Hopelijk zijn dit de 3 tips die tot de goede keuze zal leiden.

Bron: https://www.schilder-inutrecht.nl/