De schuur: hoewel deze bedoeld is om je spullen in op te bergen, moet je voorkomen dat je er een rommelhok van maakt. Wil je je schuur een keer goed opruimen, volg dan de 5 onderstaande tips.

Tip 1: bereid je goed voor

Voordat je begint met het opruimen van de schuur, moet je je goed voorbereiden. Denk na wat je met alle rotzooi die uit je schuur komt, wilt doen. Ben je van plan veel spullen weg te gooien? Huur dan alvast een grofvuil container of bedenk een andere manier om je afval op te bergen. Je wilt dit niet pas tijdens het opruimen zelf hoeven bedenken.

Tip 2: haal de schuur helemaal leeg

Als je schuur een groot zooitje is, is het verstandig om je hele schuur leeg te halen. Zo houd je overzicht en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Je hebt alle spullen gezien en weet welke je weg wilt gooien. Bovendien biedt een lege schuur je de mogelijkheid om de ruimte eens grondig schoon te maken.

Tip 3: richt de ruimte weer efficiƫnt in

Als je alle rommel hebt weggegooid, is het tijd om de schuur opnieuw in te richten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het weer een rotzooi wordt, dus wil je de schuur deze keer netjes en efficiƫnt inrichten. Je kunt bijvoorbeeld planken of stellingkasten plaatsen, waarop of waarin je al veel spullen kwijt kunt. Bovendien zijn de spullen in de kasten mooi opgeborgen.

Tip 4: plaats opbergsysteem voor gereedschap

In veel schuren ligt het gereedschap vaak ergens los, waardoor je makkelijk onderdelen kwijtraakt. Dit wil je voorkomen in je pas opgeruimde schuur. Maak daarom een speciaal opbergsysteem voor je gereedschap. Dit kan zijn in de vorm van een dichte, staande kast, maar als je daar niet genoeg ruimte voor hebt, kun je ook een wandkast ophangen.

Tip 5: maak er geen opslagplek van

Nu je schuur netjes is, wil je dit ook zo houden. Maak er dus geen opslagplek meer van. Dit houdt in dat je je lege flessen en kapotte spullen er niet in moet dumpen. Hetzelfde geldt voor spullen die je tijdelijk op wilt bergen. Als je dit toch doet, zet deze dan in het zicht, zodat je ze er niet vergeet uit te halen.

Woon je in de omgeving van Amsterdam en heb je veel (bouw)afval en grofvuil in de schuur staan? Dan kun je voordelig een container huren in Amsterdam via Puincontainershop.nl, dit zorgt ervoor dat je al het afval direct in de container kunt gooien. Dat scheelt weer een paar ritjes naar de milieustraat!