Kunst is belangrijk om in huis te hebben. Het zorgt voor een persoonlijke uitstraling en laat je identiteit zien. Besluit je om grote kunstwerken, zoals klassieke schilderijen, in je interieur te plaatsen dan moet je op een aantal dingen letten. Ja, zo’n groot kunstwerk kan veel sfeer uitstralen, maar als je het niet goed aanpakt kan het rommelig overkomen. Een aantal tips als je grote kunstwerken in je interieur wilt verwerken.

Herhaal met je interieur

Zorg dat je met je interieur herhaalt. Wil je een groot schilderij boven je bank hangen ga dan daarnaast niet allerlei kleine plantjes neerzetten. Herhaal het principe. Zet naast de bank een grote plant van dezelfde grootte als het schilderij. Je zorgt door het herhalen van de groottes dat het geheel van je interieur heel rustig blijft.

Zorg voor een bepaald palet binnen je interieur

Heb je een schilderij aan de muur hangen dat felle kleuren heeft pas dan je meubels hier op aan. Zet daarom meubels zoals banken, tafels en de vloer neer met een zelfde soort kleuren palet. Als de contrasten te groot zijn dan wordt het al heel gauw rommelig in huis en dat is wat je niet wilt hebben.

Een rustig beeld doet wonderen

Heb je een ruimte die wat drukker is? Bijvoorbeeld een keuken met allerlei keukenapparatuur en andere spullen. Dan doe je er juist goed aan om een rustig beeld van je interieur te creëren. Kies voor een licht en abstract effect dat weinig de aandacht trekt. Dus grootste schilderijen plaatsen in een druk interieur gaat niet werken. Zorg ervoor dat kunst in je interieur maximaal tot zijn recht komt en maak er een echte eyecatcher van.

Minimaliseer zoveel mogelijk

Kunstwerken zoals grote klassieke schilderijen trekken de aandacht. Tip is dan ook om de meubels rondom te minimaliseren zodat alle aandacht uitgaat naar het schilderij. Vaak

hebben mensen de neiging om kasten en vensterbanken vol te zetten met van alles. Dat trekt allemaal de aandacht af van het kunstwerk. Zorg voor zo weinig mogelijk ruis en laat het kunstwerk dat aan de muur hangt alle aandacht krijgen.

Bron afbeelding van Ryan Doka via Pixabay