Is het tijd om te verhuizen? Dan is het tijd om een hoop spullen te verplaatsen van de ene locatie naar de ander. Om te voorkomen dat jij meerdere keren met jouw auto op en neer moet rijden, huur je simpelweg een aanhangwagen. Een aanhangwagen is een geweldig hulpmiddel om het verhuizen een stuk sneller en makkelijker te maken. Zowel voor het verhuizen van meubelstukken als het wegbrengen van puin komt de aanhangwagen goed van pas. Mocht jij niet iemand in jouw omgeving hebben waar jij een aanhangwagen van kan lenen? Dan staat HAPERT klaar om je te helpen.

Zorg ervoor dat spullen niet los slingeren

De aanhangwagen heeft veel plek. Het is echter belangrijk dat je deze plek goed benut. Wanneer je al jouw spullen voor de verhuizing in de aanhangwagen laadt, moet je opletten dat de spullen stevig in de laadbak liggen. Je wilt namelijk voorkomen dat de dozen of voorwerpen tijdens het rijden rond kunnen schuiven. Wanneer alle dozen heen en weer kunnen schuiven, kan de inhoud beschadigd raken of kan het ene voorwerp het andere beschadigen. Als je veel ruimte over hebt, probeer dan de loze ruimte op te vullen met behulp van dekens, kussens of ander zacht materiaal.

Bescherm alle items goed

Het is belangrijk dat je alle voorwerpen vooraf slim inpakt in dozen. Haal genoeg beschermingsmateriaal in huis wat je kunt gebruiken tijdens het verhuizen. Gebruik bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of oude dekens om items mee te beschermen. Vooral wanneer je servies en ander breekbaar materiaal inpakt, wil je zorgen dat er genoeg bescherming aanwezig is. Zo kunnen scherpe items geen schade aanrichten aan andere voorwerpen wanneer ze in de aanhangwagen liggen. 

Wees bereid om een paar keer op en neer te rijden

Ondanks dat je liever alles in één rit wilt verhuizen, is het uiteindelijk verstandiger om het onder te verdelen in verschillende ritten. Wanneer je de aanhangwagen te vol laadt, loop je een groter risico dat dozen omvallen of uit de aanhangwagen vallen tijdens het rijden. Dit kan voor grote beschadiging zorgen, wat je uiteraard wilt voorkomen. Wees daarom bereid om de aanhangwagen realistisch in te laden. Als dit betekent dat je een keer extra moet rijden, dan zij het zo.

Bereid je goed voor op de dag van de verhuizing

Om te zorgen dat het verhuizen van de spullen zo vlekkeloos mogelijk gaat, bereid je je goed voor op de grote dag. Zorg dat je voor de verhuizing alle spullen al hebt ingepakt. Zo kan je jezelf tijdens de verhuisdag volledig focussen op het verplaatsen van de spullen. Het is ook belangrijk dat er genoeg mankracht aanwezig is. Alle spullen en meubels worden zo veel sneller en veiliger in de aanhangwagen getild.