Mensen willen graag een achtertuin, maar wel een mooie met weinig onderhoud nodig. We zijn vaak te druk met andere dingen of we hebben een klein gezinnetje waar de kinderen lekker van buiten willen spelen. Maar dat gaat natuurlijk het beste in een tuin waar je niet zo veel onderhoud aan hebt. Hoe doe je dat dan precies. We nemen dat graag door met je in dit stukje tekst.

Tuinen zonder onderhoud zijn perfect!

Bestaat het wel een tuin waar geen onderhoud nodig is? Je kunt er dan voor kiezen om je tuin te laten betegelen, met van die afgewerkte hout of grind in de randjes van de zijkant. Neem dan ook van die grote tegels waardoor je minder plek hebt voor onkruid, stel het komt er nog tussen uit. Het enige minpunt is dat deze tegels natuurlijk wel ontzettend zwaar zijn.

Je kunt combineren met houtvlonders, leuke tuintegels en natuurlijk kunstgras die er in vele combinaties zijn waardoor jouw tuin dat speelse sfeertje terug kan krijgen.

Maak gebruik van kunstgras

Wie bij dit nu denkt dat het gras altijd niet lekker aanvoelt, maar meer plastic achtig heeft het goed mis. Het kunstgras van tegenwoordig is bijna niet te weerhouden van het echte gras. Je ervaart dan als nog de groenbeleving maar bij lange na niet al het onderhoud.

Er zijn tegenwoordig vele soorten te koop, dus je hebt veel keus. Koop het kunstgras wel altijd via een goede leverancier en daar ook door leggen, want zelf is dat nog best wel lastig. Het moet namelijk zo strak mogelijk gelegd worden, wanneer dit niet gebeurt krijg je allemaal bubbels eronder en zakt het water niet lekker weg. Je krijgt dan een tweede waterbed. En het moet natuurlijk wat kunnen hebben als je jouw kinderen er op laat spelen en stoeien. Bespreek daarom alles met de leverancier voordat je iets aanschaft.

Welke kleur gras?

Er zijn ook nog eens verschillende kleuren gras, waardoor de keuze moeilijk wordt. Zo zijn er de kleuren oranje, paars, grijs en bijvoorbeeld blauw. Allemaal gekke kleurtjes dus, zo kun je verschillende kleuren vlakken maken voor bijvoorbeeld voetbal, of basketbal. Het ziet er dan ook uit als een groot tapijt met verschillende kleurtjes, zo kun je het helemaal eigen maken. Tegenwoordig kun je kunstgras ook in huis laten leggen, maar dit gebeurt niet zo vaak.

Welk stuk kunstgras je ook kiest, zorg ervoor dat je er blij mee bent. Maar vooral dat het een goed stuk kunstgras is voor de activiteiten die je gaat uitvoeren erop. Anders heb je een stuk kunstgras gekocht en is het binnen no time stuk of verprutst door de verkeerde activiteiten.

Bron: Kunstgrashuis.nl