Maak van jouw persoonlijke oase zowel iets prachtigs als een plek die praktisch is. Helemaal niet moeilijk, zolang je maar een zorgvuldig uitgedacht plan hebt!

 

Maak daarom eerst een longlist met ideeën waar je de minder relevante en juist de meer tijdrovende en geldverslindende klussen voorlopig afhaalt. Houd je budget en schema in de gaten – hoewel je deze laatste weer baseert op de complete lijst met klussen die je in één keer gaat uitvoeren.

 

En wat wil je precies bereiken in je tuin? Misschien dat onderstaande tips je helpen antwoord te geven op deze vraag.

Vlonder

Het nadeel aan een tegelterras is dat er om de haverklap onkruid tussen de stenen doorschiet. Dat maakt onderhoud lastig en vervelend. Dankzij een vlonder heb je hier geen last van! Onder de houten constructie kun je namelijk beter drainage aanleggen en een worteldoek aanbrengen. Zo blijft je grond stevig en stabiel en kunnen er geen planten groeien. Zo’n houten bordes ziet er ook nog eens prachtig uit! Een ware verrijking van je tuin.

Schutting

Bah, pottenkijkers. En van buurtbewoners die niet doorhebben waar jouw erf begint en eindigt moet je ook al niks hebben. Dat hoeft ook helemaal niet zodra je een houten schutting installeert, gemaakt van planken en balken van de hoogste kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw constructie tegen een stootje kan!

Overkapping

Kun je niet wachten om weer heerlijk te gaan zonnebaden zodra de zomer zich weer aankondigt? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen. Besef wel dat te lang in de zon zitten en/of geen rekening houden met regen nare gevolgen met zich mee kan brengen. Hoog tijd dus om losse onderdelen voor je overkapping te kopen! Natuurlijk kun je ook een compleet geprefabriceerd model aanschaffen. Hoe dan ook zorg je ervoor dat niemand bepaalt dat jij naar binnen moet wanneer je daar geen zin in hebt!