Maar zo’n project heeft uiteraard flink wat voeten in de aarde. Een beetje overzicht is daarom nooit weg. Lees onze tips voordat je de snoeischaar oppakt!

 

Of de schoffel. Of de kettingzaag. Of de- je snapt het inmiddels wel. Natuurlijk, zolang je een los klusje hebt, is er geen enkel probleem om dat direct uit te voeren, zolang je maar weet wat je doet. Is dat ene karwei echter een onderdeel van een veel groter project? Dan is dat een heel ander verhaal. Ga projectmatig te werk om ervoor te zorgen dat je altijd precies weet waar je aan toe bent!

Plan maken

Je kunt natuurlijk een heleboel willen maar dan ben je er nog niet. Want lang niet alles wat je in één keer wilt uitvoeren hoeft haalbaar te zijn. Aan materiaal en gereedschap – daar komen we zo op – ben je waarschijnlijk al een boel centen kwijt, dus leg je nu eerst maar toe op wat het meest belangrijk is. Zodra je een lijst hebt samengesteld met wat je allemaal wilt veranderen, streep je dan ook al wat kan wachten voorlopig door. Wat je wel gaat doen zet je vervolgens in een logische volgorde en voila, je hebt een planning!

Benodigdheden

Je gaat waarschijnlijk wel het nodige materiaal – zoals hout en gaas voor afzettingen bijvoorbeeld – nodig hebben van je plaatselijke bouwmarkt of tuincentrum. Ben je van plan om heel vaak van tuingereedschap gebruik te maken? Zo nee, kijk dan eerst of je daar het een en ander van kunt lenen in je directe omgeving.

 

Wanneer er toch echt wat ontbreekt op het gebied van de juiste tools, zul je toch tot aanschaf over moeten gaan. Gun je echter wel tuin de verdiende kwaliteit door uit vooraanstaande merken je keuze te maken. Vergissen is nagenoeg onmogelijk wanneer je Einhell, Hozelock en Gardena tot je arsenaal mag rekenen.

 

Nu staat niets je nog in de weg om van je tuin een waar paradijs te maken!