Eén van de dingen die ervoor zorgen dat jij je in je huis thuis voelt, is waarschijnlijk een gevoel van veiligheid. Wellicht heb je dit gevoel nog niet helemaal of niet altijd of wil je gewoon voor extra veiligheid gaan. Een veilig gevoel zorgt ervoor dat jij onbezorgd kunt genieten en relaxen in huis. Een buitenhekwerk is een goede manier voor deze veiligheid te zorgen. Dat lichten we in deze blog verder toe.

 

Geen toegang voor onbevoegden

Met een buitenhekwerk zorg je ervoor dat onbevoegden jouw terrein niet kunnen betreden. Hoewel je misschien nu al denkt dat dat zo is, zijn er vaak toch onveilige plekken rondom het huis. Inbrekers zijn hierop alert en weten de zwakke punten zo te vinden. Een buitenhekwerk is een stevig hekwerk dat, als je een goed hekwerk hebt, jaren meegaat zonder zwakke plekken te tonen. Het hek is helemaal af te sluiten, maar indien nodig (bij bijvoorbeeld je voortuin) kan je een poort laten zetten, zodat je veilig kan vertrekken.

 

Welke opties zijn er?

Wanneer je kiest voor buitenhekwerk, zijn er vele opties. Allereerst kun je gaan voor een simpel en praktisch hekwerk. Denk hierbij aan een dubbelstaafmathekwerk. Dit hekwerk is simpel, maar doeltreffend. Inbrekers komen bij jou niet binnen.

 

Het oog wil echter ook wat, dus velen onder ons zullen verder kijken. Je komt dan al snel op een spijlenhekwerk of een sierhekwerk. Het spijlenhekwerk heeft wat weg van een dubbelstaafmathekwerk, maar oogt luxer en eenvoudiger.

Bij sierhekwerk zijn er vele mogelijkheden. Dit houdt in dat je veel zelf kunt kiezen, waaronder de vormgeving en de siervormen die je in het hek wil. Overigens kun je bij vrijwel alle hekken zelf de kleur kiezen.

 

Een poort is over het algemeen altijd mogelijk, het ligt echter wel aan de ruimte of je moet gaan voor een schuifpoort of een draaipoort.

 

Wat is belangrijk?

Voor een goed buitenhekwerk zijn verschillende dingen van belang. Allereerst wil je een hekwerk dat lang mee gaat en stevig staat, een echt hekwerk dus en geen schutting of struik. Het liefst wil je natuurlijk een buitenhekwerk dat weersbestendig is en waar je weinig onderhoud aan hoeft te verrichten. Daarnaast moet het hekwerk goed om jouw huis passen. Een oplossing op maat is dan misschien nodig, wanneer je een tuin hebt met bijvoorbeeld een vreemde vorm of rare hoek erin.

Bij Messcher weet je zeker dat je een hekwerk koopt dat aan al deze eisen voldoet. Kijk eens op hun website.