Soms heb je behoefte aan verandering. Je kunt natuurlijk je huis opnieuw inrichten, maar ook de tuin is een keer aan de beurt. Natuurlijk is het dan belangrijk om alles aan te passen aan jouw stijl! Bedenk van tevoren alvast wat je buiten precies allemaal aan wilt pakken. Gaat je hele tuin op de schop of ga je misschien je comfort verhogen met een terrasoverkapping of blokhut? Doe hier alvast wat ideeën op.

Overkapping

Zodra de zon weer achter de wolken vandaan komt in het voorjaar, ga je natuurlijk het liefst buiten zitten. In de lente kun je heerlijk in het prille zonnetje zitten. Dan valt het meestal nog wel mee met de warmte. Maar schijnt de zon in hartje zomer, dan is het vaak toch wel fijn om een schaduwplek te hebben. Dan is het heerlijk vertoeven in de tuin. De ideale oplossing daarvoor is een terrasoverkapping! Geen gesleep met parasols omdat je alweer in de zon zit… Nee, gewoon een solide constructie waar je op kunt bouwen! Bovendien zit je ook nog eens droog als er een Hollands zomerbuitje valt. Wie wil dat nou niet?

Blokhut

Heb je meer opbergruimte nodig om je leven wat comfortabeler te maken? Of wil je misschien een fijn buitenverblijf in je tuin zetten om je af en toe even in terug te kunnen trekken? Dan is een blokhut een perfect idee! En het bouwen ervan is niet eens zo moeilijk. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare blokhut kopen, maar met het juiste bouwschema maak je er zelf eentje op maat! Wat wel belangrijk is, is dat je voor kwaliteitsmaterialen kiest. Met het juiste hout en goede schroeven gaat je blokhut jaren mee. Het dak kun je heel eenvoudig met golfplaten bekleden. Let dan wel op dat je deze vastzet met speciale golfplaatschroeven. Zo zit je dak stevig vast!

Terrastegels

Er is één ding dat de sfeer van je tuin behoorlijk bepaalt, namelijk terrastegels. Ga maar na: kies je kleine klinkers, dan heb je al snel een knus gevoel. Ga je voor een strak terras? Dan kom je al snel uit op grote tegels in bijvoorbeeld een grijstint. Welke uitstraling jouw terras krijgt, ligt natuurlijk ook nog aan hoe je de rest gaat aankleden. Toch zetten de tegels wel echt de toon. Ga dus goed na welke uitstraling je tuin moet hebben na de verbouwing. Pas daar nauwkeurig je keuze voor het formaat, de kleur en het eventuele reliëf van je terrastegels op aan. Voor je het weet zit jij heerlijk te genieten in je nieuwe tuin!