Huis

Wanneer je je huis te koop zet, wil je natuurlijk niet te lang in de verkoopfase blijven hangen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, misschien heb je al een nieuwe woning en wil je zo snel mogelijk in je nieuwe stulpje trekken of je wil gauw van die vervelende buurman af. Wat de reden ook mag zijn, in deze blog lees je 3 tips die je kan gebruiken om de verkoop van je woning zo snel mogelijk af te ronden.

Het zit ‘m in de details

Kleine dingen die jou al lang niet meer opvallen, kunnen juist een doorn in het oog zijn van potentiële kopers die komen bezichtigen. Hierbij kan je denken aan gebrekkig onderhoud zoals een lekkende kraan of een scheur in de muur. Probeer dit daarom weg te werken voordat er mensen langskomen. Kleine moeite, groot effect!

Kleed het leuk aan

Veel mensen vinden het fijn als een huis een gezellige sfeer uitstraalt. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door je huis te versieren met geurkaarsen, cozy kussentjes en dekentje en een mooie bos bloemen. Ookal zou je dit soort dingen normaliter niet zou gebruiken in je eigen huis, is het aan te raden om ze toch even tijdelijk neer te zetten wanneer er mensen komen bezichtigen. 

Verkoop je woning direct

Bovenstaande twee tips kunnen de kans dat je woning verkocht wordt verhogen, maar ze bieden natuurlijk geen garantie. Wanneer je je woning verkoopt aan een huizeninkoper, heb je je huis wel gegarandeerd direct verkocht. Dat gaat als volgt te werk: je woning wordt getaxeerd om de marktwaarde ervan te kunnen bepalen. Daarna wordt er aan de hand van deze waarde een vrijblijvend bod uitgebracht op je woning. Vervolgens kan je ervoor kiezen om dit bod te accepteren. Dan worden de details rondom de verkoop afgesproken, bijvoorbeeld de exacte opleverdatum. Daarna wordt de verkoopakte opgesteld en ondertekend. Dit alles kan binnen 7 dagen plaatsvinden, waardoor je je woning binnen een week verkocht kan hebben.

Bron foto door Binyamin Mellish via Pexels