Je kent hem waarschijnlijk wel: de wandkast. Tegenwoordig is hij haast niet meer weg te denken in een modern interieur. Naast dat een wandkast heel erg handig kan zijn voor het opbergen van allerlei verschillende soorten spullen, is een wandkast ook nog eens ontzettend stijlvol. Er zijn echter allerlei verschillende soorten wandkasten, ieder weer geschikt voor een ander interieur. In dit artikel maken we onderscheid tussen de woonkamer en de keuken en benoemen we een aantal verschillende stijlen die jij zou kunnen gebruiken.

Woonkamer

In de woonkamer wordt veel tijd gespendeerd wanneer iemand thuis is. Dit is eigenlijk ook altijd de plek waar je gaat zitten wanneer je gasten over de vloer hebt. Ben je nou op zoek naar meer ruimte in je woonkamer? Ga dan voor een wandkast. Deze moet natuurlijk wel passen binnen je interieur. Hou dus rekening met welke kleur je kiest. Daarnaast zijn er verschillende soorten, denk hierbij aan een wandkast met verlichting, met openhaard, of bijvoorbeeld als boekenkast.

Keuken

Ook de keuken wandkast is haast niet meer weg te denken. Ook hier geldt hetzelfde als met de woonkamer: je kan gelijk heel veel spullen kwijt en daarnaast kan een wandkast ook ontzettend stijlvol zijn. Hier zijn ook weer genoeg verschillende stijlen die je kan hanteren voor in je keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gecombineerde wandkast: een combi tussen apparatuur en opslag. Dit houdt in dat bijvoorbeeld je oven of koffiemachine in de kast is gebouwd. Hierdoor heb je op je aanrecht meer ruimte, maar ook nog eens een veel moderne uitstraling in je keuken.