Zelfs in Nederland kan het in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Aangezien dit maar een aantal keer per jaar is, zijn we hier vaak niet op voorbereid. Daarom kan de temperatuur in huis behoorlijk hoog oplopen, wat vaak voor ongemak zorgt. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren waarmee je in de zomer de zon buiten kan houden zonder een grote ingreep te hoeven doen. In deze blog bespreken we een aantal van deze manieren.

1. Rolgordijnen

Een van de meest simpele manieren om de zon buiten te houden is door binnen rolgordijnen op te hangen. Tegenwoordig zijn er rolgordijnen te vinden met allerlei verschillende kleuren, stoffen en patronen. Hierdoor is er dus altijd wel een die past bij je interieur. Belangrijk is wel dat je een rolgordijn koopt met een dikke stof, zodat deze ook daadwerkelijk de zon tegen kan houden. 

2. Rolluiken

Het plaatsen van rolluiken is een iets grotere ingreep dan het plaatsen van rolgordijnen. Echter zijn rolluiken wel multifunctioneel. Zo beschermen ze niet alleen tegen de warmte en de zon, maar gaan ze ook inbraak tegen en kunnen ze een kamer compleet verduisteren. Dit is echter ook een van de nadelen van rolluiken. Wanneer het voor een langere periode warm weer is, wil je natuurlijk niet dagenlang de rolluiken dicht doen en in het donker zitten.

3. Zonwerende raamfolie 

Wanneer je om welke reden dan ook binnen geen rolgordijnen kan plaatsen en ook geen rolluiken wilt, is zonwerende raamfolie de perfecte oplossing. Dit is folie die je aan de binnenkant van je ramen plakt en vervolgens de stralingen van de zon blokkeert. Zonwerende raamfolie is vaak een relatief goedkope oplossing. Bovendien heb je er niet alleen in de zomer profijt van, maar ook in de winter. Ze hebben namelijk ook een isolerende functie en zorgen er in de winter dus voor dat de warmte binnen blijft. Voor meer informatie neem een kijkje bij het ruime aanbod aan zonwerende raamfolie van Raamfolie-winkel