De zomervakantie is een ideaal momentje om je lijstje met klusjes af te maken. Moet je iets verven? Lees dan in dit artikel welke soort verf je moet aanschaffen. 

Verven van tuinmeubels

Je tuinmeubels kan je weer als nieuw laten lijken door een likje verf. Daarnaast zorgt de laag verf voor extra bescherming. Als je zelf tuinmeubels hebt gemaakt is het ook verstandig om verf of lak aan te brengen als bescherming. Als je geen lak of verf wilt gebruiken is tuinmeubelolie een goede keuze. Er is speciale water- en vuilafstotende tuinmeubelolie te koop. Deze tuinmeubelolie bladdert niet en kan je makkelijk aanbrengen. Hiermee bescherm je jouw tuinmeubels ook tegen UV straling. Voordat je verf, olie of lak gaat aanbrengen moet je eerst de tuinmeubels voorbereiden. Je maakt de tuinmeubels goed schoon en ontvet de meubels. Bij houten tuinmeubels kan je dit doen met een ammoniakoplossing of thinner. Vervolgens schuur je de houten tuinmeubels. Als je de tuinmeubels gaat lakken breng je altijd eerst een grondlaag aan. Houten tuinmeubels kan je beter lakken dan verven. een andere optie is beitsen. Bij deze optie blijven de nerven van het hout zichtbaar.

Verven van vlonders of houten terras

Het verven van vlonders is steeds populairder. Naast dat het er mooi uitziet beschermt het de vlonders en het houten terras tegen schimmels en weersinvloeden. Als je dit wilt gaan doen is het belangrijk om eerst het houten terras of de vlonders te bewerken met een laag beits. Het liefst gebruik je beits voor hout op waterbasis. Hierdoor kan je makkelijker verven én bescherm je het hout. Vervolgens breng je de verf aan op de vlonders of het houten terras. Dit doe je met een egale, dunne laag. De verf moet dan goed drogen. Pas als het goed droog is breng je een tweede laag aan. Daarna kan je eventueel nog een laag doorzichtige lak aanbrengen voor extra bescherming.

Gebruik van buitenverf

Buitenverf kan je voor verschillende soorten klusjes gebruiken. Gebruik het nooit om iets binnen te verven, want daarvoor is het niet geschikt. Per soort buitenverf verschilt het waarvoor het geschikt is. Meestal is het te gebruiken voor metaal, kunststof en hout. Ga je metaal of kunststof verven? Dan moet je dit eerst meestal voorbewerken met een multiprimer. Je kunt buitenverf onder andere gebruiken voor houten oppervlakken, deuren en kozijnen.

Wil je snel aan de slag met het verven? Bestel dan makkelijk en snel goede verf via de webshop Verfstein. Als je voor 23.59 uur je bestelling afrondt, heb je jouw verf al de volgende werkdag binnen.