Als je van je ouders op kamers gaat wonen, maak je al een grote stap naar volwassenheid. Wanneer je dan ook nog eens helemaal op jezelf gaat wonen, sta je echt met beide voeten in de volwassen wereld. Vaak neem je een hoop van je oude meubels en andere decoraties mee, maar dit is ook hét moment om jouw interieur wat op te laten groeien. In dit artikel lees je een aantal tips om jouw interieur volwassener te maken.

Vervang je goedkope lijstjes

Een makkelijke manier om je interieur volwassener te maken, is door oude fotolijstjes te vervangen. Goedkope fotolijstjes die je al een aantal keer verhuisd hebt, zien er vaak niet meer zo mooi uit als ze ooit deden. Vervang je oude lijstjes daarom met lijsten van betere kwaliteit.

Wil je écht een verstandige keuze maken? Dan investeer je direct in wissellijsten. Een wissel lijst is een lijst die er speciaal voor gemaakt is om vaak van inhoud te veranderen. De kwaliteit van de clips van deze lijsten zijn van hogere kwaliteit, zodat jij jarenlang kunt genieten van allerlei verschillende foto’s, prints, posters en andere kunst die je in de lijst stopt.

Bedek je vloer

Ook de vloer kan een stuk volwassener worden. Hoewel deze tip het beste werkt op houten/laminaat vloeren, kan het zelfs worden toegepast op laagpolig tapijt. Voorzie je vloer namelijk van een aantal prachtige kleden. Volwassen mensen kennen het genot van een lekker vloerkleed. Het is warm aan je voeten en lekker zacht.

Bij vloerkleden is de afmeting essentieel! Een te klein vloerkleed komt al vaak over alsof het een afdankertje is. Grote vloerkleden zijn duurder, maar stralen daardoor ook meer volwassenheid uit. Een te groot vloerkleed daarentegen staat onbeholpen. Zorg er dus voor dat je de ruimte goed opmeet en je niet laat verleiden door leuke kleden die niet het juiste formaat hebben. Ook dat is immers volwassenheid.

Iets om voor te zorgen

Volwassenen hebben geleerd om voor henzelf te zorgen. Of nouja, zo goed als dat gaat in ieder geval. Een manier om jouw volwassenheid op de proef te stellen, is door planten in huis te halen. Hierdoor ziet jouw woning er direct een stuk beter uit, want planten roepen leven op en zien er fris uit. Als je ze ook nog eens in leven kunt houden, dan weet je dat je het hebt gemaakt in het leven. Want wat laat nou meer zien dat je volwassen bent als iets in leven weten te houden? Dat doen ouders immers toch ook met hun kinderen?

Een nette uitstraling

Hoewel een warm en gezellig huis heerlijk is, hoeft dit niet direct te betekenen dat het een bende in je woning hoeft te zijn. Je zorgt voor een nette uitstraling door bijvoorbeeld kabels van je tv, computer of geluidsinstallatie netjes weg te werken. Hoewel dit niet beïnvloedt hoe gezellig het bij jou thuis is, zorgt het er wel voor dat je huis er een stuk netter uitziet en dat er meer rust in de woning is. Zelfs wanneer je jouw muziek extreem luid hebt staan en op de bank aan het dansen bent.

Een andere manier om je huis een nettere uitstraling te geven, is door opbergmeubels te kopen. Denk bijvoorbeeld aan statige, grote kasten met deuren, waar je al je kleedjes, spelletjes en kaarsen inzet. Een boekenkast voor je boeken, maar ook voor kaartjes die je krijgt, planten en foto’s. Opbergruimte zorgt voor een duidelijk overzicht, zonder al je favoriete spullen in de schuur te moeten zetten.

Hoe laat is het?

Tijd om volwassen te worden! Hang een klok aan de muur. Ja, dit komt misschien ouderwets over, maar laat daardoor precies de mate van volwassenheid zien die je hebt. Hoewel je natuurlijk op elk moment de tijd kunt bekijken op je telefoon, straalt een klok iets statigs uit. Het zorgt er ook voor dat je je schermtijd verlaagt en dat je niet wordt afgeleid door meldingen als je even snel de tijd moet weten. Dat is perfect voor wanneer je thuiswerkt of als je vrienden over de vloer hebt. Zo zorg je ervoor dat het bij jou altijd quality-time is.

Kijk er niet recht in

Als laatste tip, kun je kijken naar je lampen. Nee, niet het licht of de lamp zelf, maar meer de lampenkap. Al helemaal met huurwoningen zit je vaak met saaie, inspiratieloze en karige lampenkappen. Tijd om volwassen te worden en verbinding in je woning aan te brengen. Investeer in mooie lampenkappen voor je lampen aan het plafond. Zorg dat je matchende staande lampen koopt, zodat het duidelijk is dat je oog hebt voor detail. Volwassen mensen zorgen er namelijk voor dat er rust ontstaat door middel van coherentie. Zo kun jij vol trots naar je volwassen woning kijken, je ouders zullen met hun mond vol tanden staan als ze nu op bezoek komen!