Als het gaat om energiekosten, heb je de neiging om het als een noodzakelijke uitgave te beschouwen, zonder echt te overwegen of het mogelijk is om het te verlagen. De waarheid is dat door het aanbrengen van een paar veranderingen in je dagelijkse gewoonten, je de energiekosten aanzienlijk kunt verlagen.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om aan de slag te gaan:

  1. Verplaats kleine apparaten uit de buurt van thermostaten

Airconditioningsthermostaten zijn behoorlijk gevoelig, dus zorg ervoor dat apparaten minstens een paar meter verderop staan. Zelfs kleine voorwerpen zoals lampen en tv’s kunnen de nauwkeurigheid van een thermostaat beïnvloeden, waardoor deze langer dan nodig is.

  1. Gebruik plafondventilators

Plafondventilators zijn een van de meest goedkope manier om de energiekosten te verlagen. Een relatief kleine, eenmalige investering maakt een groot verschil over meerdere jaren.

  1. Schakel spullen uit

Deze is een beetje schokkend, maar het kan de hele dag duren om een ​​desktopcomputer te gebruiken. Als je bedenkt hoeveel apparaten aan blijven als ze niet worden gebruikt, kan het uitschakelen van deze dingen een groot verschil maken. Het lijkt misschien een beetje lastig om ze elke keer uit en aan te zetten, maar door ze te groeperen op stroomstrips met meerdere uitgangen, kan alles een beetje eenvoudiger worden.

  1. Sluit de deur

Probeer bij verwarming of koeling te denken in termen van kamers in plaats van huizen. Het kost veel minder energie om een ​​kamer gewoon te verwarmen of af te koelen. Zorg er ook voor dat de gordijnen goed dicht zijn, vooral als er sprake is van een hittegolf. Buitentemperaturen kunnen de binnentemperatuur aanzienlijk beïnvloeden, vooral als er geen barrière is om te voorkomen dat de lucht naar binnen of naar buiten lekt.

  1. Draai je koelkast naar beneden

Weet je dat tot 20% van jouw elektriciteitsverbruik thuis uit jouw koelkast kon komen? Hoewel ze een hoop energie verbruiken, zijn er een paar manieren om de kosten te beheersen. Controleer de thermometer en stel de temperatuur in op 37 graden en je vriezer op 3 graden. Zorg er ook voor dat de energiebesparende schakelaar is ingeschakeld en alle deuren goed zijn afgedicht.

  1. Verminder het watergebruik

De meeste mensen scheiden het waterverbruik en de energiekosten, maar de twee zijn zeer verwant. Hoe minder warm water je gebruikt, hoe minder energie je verbruikt. Het verwarmen van water in huis is de op twee na meest verbruikende energiefunctie. Natuurlijk kunnen de kosten dalen door weinig verandering zoals het nemen van kortere douches en het uitschakelen van het water bij het afwassen. Het is ook mogelijk om de instelling op de boiler te verlagen, vooral als je minder dan 3 tot 4 mensen thuis hebt.

  1. Meet jouw verbruik

Als jouw energierekening alleen maar blijft stijgen en je bent niet zeker waarom, is het waard om een ​​elektriciteitsmeter te kopen. Een meter voor elektriciteitsmonitoring is een klein apparaatje dat je op jouw apparaten kunt aansluiten om aan te geven hoeveel energie het gebruikt. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel energie een apparaat verbruikt, zelfs als het is uitgeschakeld!

  1. Bezettingssensoren installeren

Het gebruik van lichtschakelaars die zijn uitgerust met aanwezigheidssensoren, schakelt de verlichting in een lege ruimte uit na een vooraf ingestelde tijd. Vergeet niet dat het nog steeds een goed idee is om verlichting uit te schakelen in lege ruimtes, zelfs nadat de sensoren zijn geïnstalleerd.

De volgende keer dat jouw energierekening komt, moet je even de tijd nemen om echt te onderzoeken wat jouw huis kost om dagelijks te draaien en de moeite doen om te zien of je wat energie en geld kunt besparen!